ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
Lodewijk de Kruijf is blij met hervatting trainingen

Lodewijk de Kruijf is blij met hervatting trainingen

‘Met de groep werken en weer op het veld staan voelt als drugs’

Levie Vriend Levie Vriend zondag 21 juni 2020 6 minuten

Hoofdtrainer Lodewijk de Kruijf (50) is maar wat blij dat hij zich na een rumoerige corona-periode met zijn spelers weer mag voorbereiden op het nieuwe voetbalseizoen. 

Hoe gaat het? Bent u gezond? 

Ik mag zeggen dat mijn familie en ik deze periode zonder klachten doorgekomen zijn. Dat geldt ook voor mijn vrienden. Ik heb wel wat kennissen die het virus hebben gehad, maar daar ontkom je bijna niet aan. 

Hoe beleefde u de afgelopen periode?  

Ik heb een restaurant/partycentrum in Ede, met vijf grote zalen. Daar kunnen grote feesten worden gegeven, voor 10 tot 700 personen. Daar is het nu rustig. Het was een lastige periode. Normaal gesproken zijn dit de gouden maanden voor de horeca, en feestjes voor minder dan dertig personen hebben geen zin. Toen we na de persconferentie, waarin werd gezegd dat alles dicht moest, van de schrik waren bekomen, hebben we een plan gemaakt waar we op konden terugvallen. Dat had de overheid gelukkig, en daar hebben we gebruik van gemaakt. Ik bekijk het wel zo: dit is geen persoonlijk leed, want iedereen zit in hetzelfde schuitje. Dat scheelt. En je ziet heel veel initiatieven ontstaan van mensen die elkaar helpen, dat doet me echt goed. Zulke positieve dingen vind ik mooi. 

Was u in die periode ook bezig met UDI, of had je andere dingen aan het hoofd? 

Alles viel in een keer stil, voetbal dus ook. Dat was ook niet zo gek, want Uden was een brandhaard. De regio was enorm zwaar getroffen, dus het was al snel duidelijk dat UDI ook zou stilvallen. Toch hebben we allesbehalve stilgezeten met de trainers en staf. Daar heb ik regelmatig contact mee gehouden, net als met de spelers.  

Van elke wedstrijd die is gespeeld zijn beelden gemaakt of hebben we zelf een naslagwerk gemaakt, en die heb ik teruggekeken. Voor aanvang van elk seizoen voeren we gesprekken met spelers, waarin ze vertellen wat hun doelen en ambities zijn. Deze periode bood de kans om daar eens naar te kijken, om te zien hoe dat ervoor staat. Daarnaast zijn we bezig geweest met het aankomende seizoen. We hebben spelers van buiten de club aangetrokken, maar er is ook doorstroming van de jeugd.

Complete UDI-1 staf aan het begin van het seizoen. Lodewijk derde van rechts.

Heeft u ook nog nieuwe corona-hobby’s opgedaan?  

Mijn grootste hobby is voetbal, en dat viel weg. Volgens mij werd er op een gegeven moment alleen nog maar gevoetbald in Wit-Rusland, en werden er veel wedstrijden herhaald. Maar daar ben ik niet zo van. Ik heb veel in de tuin gewerkt, net als de rest van Nederland, al vind ik dat eigenlijk maar vervelend werk. Het vele thuiszitten bood wel de kans om meer tijd dan normaal door te brengen met het gezin. Dat was dan wel weer fijn. 

Inmiddels mogen jullie weer trainen. Hoe voelt dat? 

Dat is heerlijk. Met de groep werken en met de jongens op het veld staan, voelt als drugs. Dat wil je zo vaak mogelijk. Dat heb ik enorm gemist. In de groep heerste een gevoel van opluchting toen we weer bij elkaar mochten komen, al mag nog niet alles. Duels moeten worden vermeden. We werken met strenge restricties, maar UDI verricht daar fantastisch werk in. Ik wil de club daar een groot compliment in geven. Hoe ze zorgen dat er niemand het sportpark op komt die daar niets te zoeken heeft, doen ze heel goed. En ook de spelers gaan er goed mee om. 

Ik merkte wel dat ik op sommige momenten wat gedrevener was dan kon. Toen we thuis moesten zitten had ik plannen gemaakt om misschien weer in kleine groepjes te mogen trainen, om inhoudelijk wat meer te kunnen doen, maar dat bleek te vroeg. Ik moest wat gas terugnemen, maar dat is ook logisch. 

En nu? 

In september begint de competitie hopelijk weer, en als het mee zit mogen we in augustus oefenwedstrijden spelen tegen andere clubs. Hoe dat er dan precies uit gaat zien durf ik niet te zeggen, want de situatie kan zo weer veranderen. We laten het op ons afkomen. 

Volgende week kunt u in UDINSIDE lezen wie onder andere SCU Speler van het Jaar is geworden, en volgt deel twee van de serie over ervaringen van UDI-leden tijdens de corona-periode. Tot dan!

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.