ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
Supportersclub verlangt ook weer naar 'normaal'

Supportersclub verlangt ook weer naar 'normaal'

Kees van der Wijst Kees van der Wijst zondag 28 juni 2020 4 minuten

Weer zin in een potje voetbal? Natuurlijk lopen er in ons land tienduizenden voetballers rond, die hier volmondig JA op antwoorden. Wat zouden ze graag weer eens in actie willen komen in een echte wedstrijd. Maar, niet alleen voetballers kijken uit naar dat moment, ook supporters missen het wekelijkse potje voetbal enorm. Zo ook de SCU, Supporters Club UDI’19.

In 1996, toen het eerste team van onze vereniging op het allerhoogste amateurniveau van ons land acteerde, besloten 4 echte UDI-supporters tot de oprichting van een heuse supportersclub. Cees Rokven, Frans Verwijst, Piet van der Heijden en Jan Verhoeven namen het initiatief en al gauw telde de club zo’n 350 leden. De club stelde zich ten doel de onderlinge band tussen de supporters enerzijds en de vereniging UDI’19 anderzijds te versterken. Al vrij snel na de oprichting kende de SCU een waar hoogtepunt, de beroemde wedstrijd tegen AJAX in de Amsterdam Arena. Daarnaast werden er ook regelmatig kampioenschappen gevierd en daarin zijn de leden van de SCU op haar best. Tegenwoordig is Frans Verwijst de voorzitter van de supportersclub. Hij volgde in 2016 de helaas veel te vroeg overleden Cees Rokven op.

Frans geeft aan dat de SCU inmiddels nog zo’n 125 leden telt. De terugloop wijdt hij enerzijds aan het voetbalaanbod op t.v. en anderzijds aan het feit dat ons eerste team de laatste jaren een wat onopvallende rol in de hoofdklasse vervult. Het wordt wat hem betreft weer tijd voor een topseizoen. De leden van de SCU zien elkaar regelmatig langs de lijn en na afloop in het clubhuis, maar ook wordt jaarlijks in augustus een fietstocht gepland, welke natuurlijk op een gezellige wijze wordt afgesloten. “Het elkaar ontmoeten is voor supporters zo belangrijk en dat missen we de laatste maanden natuurlijk enorm” weet Frans te melden.

Frans, als echte organisator, baalt natuurlijk enorm dat de jaarlijkse Rommelmarkt tijdens Pinksteren, dit jaar geen doorgang kon vinden. Dit, door de SCU georganiseerde evenement, is voor hen het hoogtepunt van het jaar. De SCU-kas wordt dan flink gespekt en ook UDI’19 profiteert daar natuurlijk van. Zo konden uit de opbrengsten van de Rommelmarkten enkele leuke projecten gefinancierd worden, zoals de aanleg van het speeltuintje nabij het clubhuis, de verbetering van de geluidsinstallatie op en rondom het hoofdveld en last but not least de realisatie van de zonnepanelen op de kleedkamers. “Bijna al onze inkomsten komen ten goede aan UDI’19”, vervolgt Frans. “Ook nemen we als SCU natuurlijk deel aan de CLUB VAN 100, schenken we tijdens thuiswedstrijden de wedstrijdbal en organiseren we de verkiezing van THE MAN OF THE MATCH”. Enkele maanden terug werd het voetbal vanwege Corona stilgelegd, dus ook de verkiezing van THE MAN OF THE MATCH kwam te vervallen. Toch heeft de SCU gemeend THE MAN OF THE YEAR titel voor het afgelopen seizoen uit te moeten reiken. Deze titel kwam terecht bij Robin Walk, omdat hij de in de tussenstand duidelijk bovenaan stond. In de volgende editie van UDINSIDE een gesprek met de trotse winnaar van deze onderscheiding.

SCU viert samen met UDI-1 feest na behalen promotie in het seizoen 2015-2016

Tot slot wil Frans nog kwijt dat de SCU Rommelmarkt dit jaar wellicht toch nog plaats gaat vinden, n.l.  in het weekend van 5 en 6 september a.s. Natuurlijk is dat helemaal afhankelijk van de ontwikkelingen en maatregelen rondom het Coronavirus, maar de aanvraag voor een vergunning bij  de Gemeente is in elk geval gedaan. “Houd de berichtgeving hier rondom dus in de gaten”, vervolgt Frans. Verder gaat de SCU zich de komende maanden richten op 2021, want in dat jaar wordt het 25 jarig bestaan van de club gevierd. Er zijn al enkele ideetjes over de invulling van een feestprogramma, maar daarover wil Frans nog niets kwijt. Natuurlijk zijn nieuwe leden voor de SCU van harte welkom. “Iedereen, die van voetbal en gezelligheid houdt en UDI’19 een warm hart toedraagt is van harte welkom” aldus SCU-voorzitter Frans Verwijst.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.