ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4
UDI19
CSU
Thijs van der Linden over fit blijven tijdens lockdown

Thijs van der Linden over fit blijven tijdens lockdown

‘Daar moest ik mijn ritme wel in vinden’

Levie Vriend Levie Vriend zondag 21 juni 2020 7 minuten

Sinds een paar weken wordt er door veel teams van UDI weer voorzichtig getraind. Daar werd door UDI-1-speler Thijs van der Linden (23) flink naar uitgekeken. ‘Ik miste het spelletje en het bijbuurten’ 

Hoe gaat het met je? 

Met mij gaat het goed! Mijn familie en ik zijn gelukkig helemaal gezond, we zijn de corona-periode goed doorgekomen.  

Hoe was de afgelopen periode voor jou? 

Druk! Ik werk in een supermarkt, en daar was het zeker in de eerste weken van corona best chaotisch. Daarnaast ben ik bezig met afstuderen, dat ging gewoon door, dus het was een zeer drukke periode. Wat dat betreft kwam het misschien niet zo slecht uit dat we zoveel thuis moeten zitten, zodat ik meer tijd had om aan school te werken. 

Wanneer wist je dat het coronavirus iets serieus was? 

Dat kwam denk ik tijdens de tweede persconferentie van Mark Rutte, waarin hij vertelde dat alles dicht moest, en iedereen zoveel mogelijk thuis moest blijven. Toen kwam dat besef.  

Wat heb je gedaan om in die tijd toch fit te blijven? 

Van de trainers en het fysio-team kregen we allemaal een schema om bezig te blijven. We kregen hardloopschema’s waarop stond dat we op elke dag iets anders moesten doen. Denk dan aan sprinten en duurloop. Ook moesten we thuis aan de slag met oefeningen die je ook in de sportschool kan doen, maar dan zonder gewichten. 

Hield je je daar een beetje aan? 

Ik hield me er goed aan. Je probeert toch voor jezelf om fit te blijven. Daar moest ik wel mijn ritme in vinden, want de ene dag had ik wat meer tijd dan de andere, maar ik heb me er goed aan gehouden. Er werd niet op gecontroleerd, hoewel we wel belden met de trainer af en toe. Maar je hebt jezelf er alleen maar mee als je je er niet aan houdt. Het is ook gewoon fijn om bezig te blijven. Ik denk niet dat ik fitter uit deze periode ga komen, maar dat is ook niet zo gek. 

Thijs in actie tijdens de laatste uitwedstrijd tegen Moerse Boys (0-3). Deze wedstrijd werd gespeeld op 1 maart net voor de lockdown.

Sinds een paar weken trainen jullie weer, heb je dat gemist? 

In het begin was het wel even lekker, om niet bezig hoeven te zijn. Maar na 2 weken begon ik het te missen, dus ik ben blij dat we het weer kunnen oppakken. Het voetbalspelletje heb ik natuurlijk wel gemist, net als het contact met mijn teamgenoten, het bijbuurten.  

Hoe bevalt het trainen? 

We trainen twee keer per week. We houden ons aan de strenge voorwaarden van het RIVM, dus veel mag nog niet. We kunnen wel onze loop- en afwerkoefeningen doen, maar kunnen nog geen positiespel of partijtjes spelen omdat lichamelijk contact nog niet mag. We doen nu dus veel van hetzelfde, maar het is fijn om weer op het veld te staan.  

En nu? 

Het is nog niet duidelijk wanneer we weer wedstrijden kunnen gaan spelen, en of daar dan ook publiek bij mag zijn. Ik hoop het natuurlijk wel, want het is fijn als er mensen langs de kant zitten. En het is ook weer niet dat er bij UDI duizenden mensen in het publiek zitten, dus misschien mogen er gewoon mensen komen. Ik hoop het! 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.