ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
UDI?19-veiling: 'Een dankbaar evenement om te mogen organiseren?

UDI’19-veiling: ‘Een dankbaar evenement om te mogen organiseren’

Waar de kerstveiling traditioneel in december gehouden wordt, staat ze nu gepland voor zaterdag 14 januari. Er zullen dan in Markant Maashorst, voorheen theater Markant, zo’n 65 tot 70 kavels onder de hamer gaan.  

Wilco Zonneveld Wilco Zonneveld maandag 02 januari 2023 3 minuten

De voorbereidingen voor de 16e UDI’19-veiling begonnen dit jaar in september. “Het begint allemaal met het vastleggen van een datum. Dit jaar moeten we uitwijken naar januari vanwege het WK omdat er begin december allerlei wedstrijden waren”, vertelt Jeffrey Gremmen van de sponsorcommissie. 

Warme contacten

Ondertussen wordt gekeken of er op de gekozen datum ook plek vrij is bij Markant. Als dat in kannen en kruiken is, start de zoektocht naar geschikte kavels. “We benaderen onze sponsoren met de vraag of zij de veiling willen sponsoren. Inmiddels is de veiling een traditie. Daardoor doen partijen vaak mee met een kavel. Soms komen er wel eens grote kavels voorbij door de persoonlijke contacten die wij als club hebben met onze sponsoren.”

Gremmen zit inmiddels acht jaar bij de sponsorcommissie van UDI’19. Samen met de veilingcommissie zorgen zij ervoor dat de veiling op rolletjes loopt. Gremmen heeft veel plezier in het organiseren van de veiling. “Je zou verwachten dat er een keer een houdbaarheidsdatum zit aan zo’n veiling. Dat is helemaal niet het geval. Het is mooi om te zien hoeveel enthousiasme er is. Daardoor is het een dankbaar evenement om te organiseren.” 

Diverse aanbod

Zoals gezegd zullen er zo’n 70 kavels onder de hamer gaan. Er zit van alles tussen. Van een schroefmachine tot een arrangement bij Ajax en van een meubels tot kaartjes voor Groots met een zachte G. De opbrengst wordt vervolgens geïnvesteerd in UDI’19.  “Dit jaar gaat het eindbedrag naar facilitaire zaken jeugd. Denk daarbij aan de aanschaf van materialen. Het is een echt clubevent”, vertelt Gremmen. 

Voorafgaand aan de kerstveiling zal de nieuwjaarsborrel plaatsvinden, ook in theater Markant. Alle UDI’19-leden zijn daarvoor uitgenodigd. Joost van Oort nam bij de paasveiling afscheid als veilingmeester. Deze editie krijgt UDI 1-spits Jeroen van Schoonhoven eenmalig de eervolle taak de veiling in goede banen te leiden.  

Neem een kijkje op de speciale veiling-site: www.udi19veiling.nl

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.