ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
Unne skonne mens is niet meer

Ad Claassen
Unne skonne mens is niet meer

Kees van der Wijst Kees van der Wijst zondag 20 december 2020 3 minuten

Op 23 november moesten we helaas afscheid nemen van unne skonne mens, Ad Claassen. Ad was sinds 2016 Lid van Verdienste van onze vereniging. Ad werd 74 jaar geleden geboren op buurtschap Melle. Daar ging hij ook voetballen bij de gelijknamige club. Al vanaf zijn 10e was Ad supporter van UDI’19. 

Ad werd 74 jaar

Toen buurtvoetbalclub Melle rond 1990 ophield te bestaan, sloot Ad zich aan bij de club OVB. Daar speelde hij nog 10 jaar totdat hij op 55 jarige leeftijd besloot daarmee te stoppen. Vanaf dat moment richtte hij zich op het leiden van wedstrijden als scheidsrechter. In 2003 werd Ad lid van UDI’19 en daar zagen we krullenbol Ad vooral als scheidsrechter. Het liefst leidde hij wedstrijden van de allerkleinsten en van de G-voetballers. Tevens maakte hij zich verdienstelijk bij de onderhoudsploeg op de maandag- en vrijdagochtend. Ad was heel handig en enorm sterk. Jarenlang had hij gewerkt als onderhoudsmonteur bij de CHV.

Toen hij in de VUT terecht kwam, stelde hij zijn diensten beschikbaar aan iedereen, die er maar om vroeg. Nee zeggen kon Ad n.l. niet. Zijn kinderen, Judith en Ron, zijn familie, vrienden, atletiekvereniging De Keien en natuurlijk UDI deden nooit tevergeefs een beroep op zijn hulp. Na een aantal jaren werd hij coördinator van de onderhoudsploeg bij UDI en daarnaast was hij altijd inzetbaal tijdens speciale activiteiten bij de vereniging. Naast het vele vrijwilligerswerk vond Ad nog tijd voor zijn grote hobby, de kunst. Ad was n.l. erg creatief en aanvankelijk uitte zich dat in mooie creaties in ijzer, later richtte Ad zich meer op het werken met steen. Hij deelde de passie voor kunst met zijn vrouw Truus, die prachtige schilderijen ontwerpt. Hun gezamenlijke werken waren enkele keren  te bewonderen op exposities.

De laatste tijd zagen we Ad niet meer zo vaak bij UDI. Zijn gezondheid liet hem steeds meer in de steek en zelfs zo’n sterke man als hij was kon de strijd tegen de slopende ziekte niet winnen. UDI’19 is Ad heel dankbaar voor alles wat hij voor de vereniging heeft gedaan, UDI zal hem missen. Dit geldt zeker voor zijn vrouw Truus, zijn kinderen en zijn familie. Onze gedachten zijn natuurlijk ook bij hen.

Tijdens de afscheidsdienst voor Ad, werd een gedicht voorgedragen, dat we u niet willen onthouden, omdat het de persoon Ad Claassen zo goed typeert:

Unne skonne mens
Hij was ooit de skonste mens van Uje
Volgens eigen zeggen, in een andere levensfase
Hij kon skon vertellen, met weidse gebaren
Hij kende heel Uje en heel Uje kende Ad Claassen
Werken, pensioen, lekker leven en toen de pech
Z’n gezondheid werd broos en teer
Schuifelend zochten zijn voeten hun weg
Unne skonne mens is niet meer

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.