ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU
Vijf vragen over het nieuwe O23 team

Vijf vragen over het nieuwe O23 team

Wilco Zonneveld Wilco Zonneveld zondag 21 juni 2020 4 minuten

Met ingang van dit seizoen zet de KNVB een speciale O23-competitie op. Ook UDI’19 besloot een O23 team op te richten. Patrick Cissen vinden we dit seizoen op de bank als trainer van deze nieuwe ploeg. We stellen hem vijf vragen over het nieuwe O23 team. 

Patrick Cissen

Patrick. Allereerst, van waar is deze speciale competitie voor O23 teams opgericht? 

“Met deze competitie hoopt de KNVB de doorstroom tussen de jeugd en selectie te verkleinen. Opeens spelen de jonge jongens tegen spelers tussen de 25 en 34 jaar met veel ervaring. Die stap is op dit moment vrij groot. Deze competitie kan gezien worden als een mooie tussenstap waarin de jongens zich beter kunnen ontwikkelen.”

UDI’19 is ingedeeld in divisie 1 van de competitie. Wat betekent dat precies? 

“Divisie 1 is het hoogste niveau voor deze leeftijdscategorie. Zestien teams zitten verdeeld over twee poules van acht. De indeling kwam tot stand door te kijken naar het niveau van de jeugd in de afgelopen jaren.”

En wie worden de tegenstanders van UDI’19 O23? 

“Wij spelen tegen een aantal ploegen hier uit de buurt zoals UNA en OJC Rosmalen. Verder moeten we diverse malen richting Utrecht en ook een reis richting het oosten van het land staat ons te wachten. 

Alle teams in nieuwe competitie voor de Onder 23 - Divisie 1

Het is dus een nieuwe competitie. Wat zijn jouw verwachtingen? 

“Ik weet dat een aantal teams jongens van standaard teams aangetrokken heeft. Daarnaast zijn er ook spelers die vanuit een BVO terugvallen die bij dit soort team aansluiten. Ik verwacht dan ook dat het niveau hoog ligt. Mijn taak bij dit team is een aantal jongens af te leveren bij UDI’19 1. Daar ga ik voor dit seizoen.”

Je komt over van Blauw Geel. Kan je uitleggen waarom je voor dit avontuur gekozen hebt? 

“Toen ik 21 was brak ik mijn been waardoor ik nooit meer op mijn oude niveau ben gekomen. Hierdoor stopte ik uiteindelijk moet voetballen en ben ik mij gaan focussen op het trainerschap. Bij Blauw Geel liep ik een aantal jaren mee als assistent bij het eerste en tweede. Daarna nog een uitstapje gemaakt bij Unitas’59. Maar met mijn 29 jaar heb ik nog niet de kans gehad om een standaard team te leiden. Dat ik nu met UDI’19 op een mooi podium sta, geeft mijn eigen trainerscarrière wel een boost.”

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.