ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
Vrijwilliger in beeld: Bart van Hurne

Vrijwilliger in beeld: Bart van Hurne

We vinden dat onze hardwerkende vrijwilligers nog wel wat extra waardering verdienen. Elke week zetten veel vrijwilligers zich in om het voetbal mogelijk te maken, van het onderhouden van het sportpark tot het fluiten van wedstrijden. Daarom hebben we voor UDINSIDE de serie 'Vrijwilliger in beeld' bedacht. UDI’19 kan namelijk niet bestaan zonder al die vrijwilligers die belangeloos zoveel tijd in onze vereniging steken. In deze vijfde editie stelt Bart van Hurne (scout en steward) zichzelf voor. 

UDI'19/CSU UDI'19/CSU maandag 10 juni 2024 3 minuten

Vertel iets over jezelf

Mijn naam is Bart van Hurne, ik ben 68 jaar oud. Sinds 2012 ben ik weduwnaar. Ik heb twee zonen Joris en Martijn. Sinds 3 jaar geniet ik van mijn pensioen. Daarvoor heb ik altijd bij Philips gewerkt, later overgenomen door VDL ETG.

Hoe ben je bij de vereniging terecht gekomen? 

Een dag voordat ik 9 jaar werd, heb ik mezelf aangemeld bij UDI. Daar heb ik jarenlang zelf gevoetbald en tijdens mijn seniorentijd, ben ik ook leider en trainer geworden van diverse jeugdelftallen. 

Wat is jouw taak als vrijwilliger bij UDI’19? 

Na mijn tijd als leider en trainer, ben ik scout en steward geworden.

Als scout sta ik zaterdag in de ochtend langs de lijn bij diverse jeugdelftallen om te bekijken of er talenten bijzitten, die in aanmerking komen om in een hoger team ingedeeld te worden.

Als steward sta ik bij thuiswedstrijden van UDI 1 langs de lijn. Ook wanneer UDI haar terrein beschikbaar stelt aan de KNVB voor Nederlandse jeugdelftallen, dan ben ik aanwezig als steward.

Bart van Hurne als steward

Waarom ben je vrijwilliger bij UDI’19 geworden? 

Toen het F-team van mijn oudste zoon (Joris) nog geen leider/trainer had, ben ik daar begonnen als leider. Vanuit UDI werd aangeboden om de trainerscursus te volgen. Mijn eerste trainerscursus was nog onder leiding van Cees Eekels. Daarna meerdere cursussen en diploma’s op het trainersgebied gehaald en jarenlang diverse jeugdselectie-elftallen getraind en geleid.

Wat vind je van de vereniging? 

UDI is in al die jaren veel veranderd en geeft naar mijn mening altijd een goede reflectie van de maatschappij weer. Voor mijn gevoel was er vroeger altijd veel respect voor de diverse vertegenwoordigers, medewerkers en vrijwilligers. De laatste jaren zie je dat er meer kritiek van buiten de lijnen komt. Dat zorgt enerzijds voor meer verantwoordelijkheid en professionaliteit binnen de diverse gelederen, maar anderzijds verdwijnt daardoor langzaam het warme familiegevoel binnen UDI. Toch vind ik UDI nog steeds een schitterende club om lid en vrijwilliger van te zijn.

Wil je nog iets kwijt aan de leden en mede-vrijwilligers van UDI’19? 

Wees dankbaar voor de diverse vertegenwoordigers, medewerkers en vrijwilligers die UDI rijk is. Alleen samen houden wij UDI de mooie club, die het nu is. Ik hoop dat de leden – als het nodig is en er om gevraagd wordt – beschikbaar zijn om zelf een taak te vervullen bij UDI.

Welke vrijwilliger wil jij vragen om zichzelf voor te stellen en waarom? 

Ik wil graag Wim Wolters vragen om zich voor te stellen, omdat hij zich al jarenlang op diverse vlakken inzet voor de club.

Bart als trainer tijdens KNVB Nike Voetbaldagen

Wat vind je van het artikel?

Jouw mening is belangrijk voor ons.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.