ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
Vrijwilliger in beeld: Marleen Willems

Vrijwilliger in beeld: Marleen Willems

We vinden dat onze hardwerkende vrijwilligers nog wel wat extra waardering verdienen. Elke week zetten veel vrijwilligers zich in om het voetbal mogelijk te maken, van het onderhouden van het sportpark tot het fluiten van wedstrijden. Daarom hebben we voor UDINSIDE de serie 'Vrijwilliger in beeld' bedacht. UDI’19 kan namelijk niet bestaan zonder al die vrijwilligers die belangeloos zoveel tijd in onze vereniging steken. In deze editie stelt Marleen Willems (Groepsleider Onder 9) zichzelf voor. 

UDI'19/CSU UDI'19/CSU zaterdag 15 april 2023 4 minuten

Vertel iets over jezelf

Ik ben Marleen Willems, 42 jaar oud en woon in Uden. Ik ben getrouwd met Sven en samen hebben we twee kinderen: Maxim (11) en Sophie (8). We zijn een actief gezin.

In het dagelijks leven werk ik als zelfstandig ondernemer en heb ik (na 14 jaar bij de reclassering gewerkt te hebben) samen met mijn compagnon, in 2018 ‘Bureau Strafrechtadvies Peeters en de Bekker’ opgezet. Wij voorzien de Rechtbank, Officieren van Justitie en Advocaten van strafrechtadviezen / plannen van aanpak voor een rechtszitting van een gedetineerde. Oftewel; we adviseren welk vonnis passend is.

In mijn vrije tijd tennis en ski ik graag, ga ik graag uiteten en hou ik ervan om leuke en actieve dingen te ondernemen met mijn gezin en vrienden.

Hoe ben je bij de vereniging terecht gekomen? 

Via mijn dochter Sophie. Ze is twee jaar geleden lid geworden en al snel werd duidelijk dat de ouders mee training moesten geven haha. Een nieuw hoofdstuk in mijn leven brak aan want ik had me nog nooit op een voetbalveld begeven. Inmiddels is het voetbal, en alles er om heen, niet meer weg te denken uit mijn/ons leven.

(tekst gaat verder onder de foto)

Wat is jouw taak als vrijwilliger bij UDI’19? 

Ik ben begonnen met het begeleiden bij de World Cup (mini’s). Daarna ben ik op de maandagen mee training gaan geven bij de JO8 en dit jaar ook weer bij de JO9.

Daarnaast werd afgelopen zomer gevraagd of ik groepsleider bij de O9 wilde worden. Die taak heb ik sindsdien op me genomen. Je bent dan aanspreekpunt en troubleshooter bij allerlei kwesties in de O9. Het kan variëren van het beantwoorden van vragen tot het opstarten van een nieuw team tot het oplossen van onenigheden binnen team. Ook gebeurt het wel eens dat je met alle ouders van een team om de tafel gaat zitten omdat het op dat moment noodzakelijk is dat er afspraken worden gemaakt binnen dat team. Waar het aanvankelijk om een (bijna) fulltime job leek te gaan (grapje), werd het daarna weer wat rustiger haha. Ik zou er al een mooi boek over kunnen schrijven. Alle teams draaien op dit moment lekker en er doen zich geen problemen voor waardoor je het dan als groepsleider weer even rustig hebt. Het is een leuke en dynamische taak die erg kan fluctueren qua drukte.

Waarom ben je vrijwilliger bij UDI’19 geworden? 

Omdat een club zonder vrijwilligers niet kan draaien. En dat had ik het eerste jaar bij UDI al gezien. Er wordt zoveel achter de schermen geregeld waar je niet bij stil staat en geen weet van hebt. Als die vrijwilligers er niet zijn worden spelers daarvan de dupe, in ons geval de kinderen. Zonde! Kinderen moeten onbezorgd kunnen sporten en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Vroeger heb ik zelf veel getennist en daar draaide ook veel door vrijwilligers. Daardoor heb ik een hele fijne sportjeugd gekend en dat gun ik de kids van tegenwoordig ook.

Wat vind je van de vereniging? 

Ik ervaar UDI als een gemoedelijke en respectvolle vereniging waar ontzettend veel mensen zich inzetten om de club te laten draaien. Op alle vlakken, voor en achter de schermen.

Mooi om te zien!

Wil je nog iets kwijt aan de leden en mede-vrijwilligers van UDI’19? 

Ik wil alle leden heel veel sportplezier toewensen en blijf respectvol naar iedereen om je heen op de club. Geef het goede voorbeeld aan de kids.

Alle mede-vrijwilligers wil ik hartelijk bedanken voor hun energie en inzet. Heel fijn en heel nodig! Keep on going! We zien elkaar binnenkort weer op de welverdiende vrijwilligers-barbecue bij UDI!

Welke vrijwilliger wil jij vragen om zichzelf voor te stellen en waarom? 

Ik wil vragen of Theo Appeldoorn zich voor wil stellen. Hij is coördinator van de onderbouw en voorheen daarbij ook groepsleider. Vanaf dag 1 was hij voor mij (en andere nieuwelingen) bij UDI de vraagbaak en steun en toeverlaat bij vragen of organisatorische kwesties. Theo heeft een belangrijke rol in de onderbouw die niet altijd zichtbaar is waardoor deze niet onderbelicht mag blijven. Dus Theo; zet ‘m op en klim in de pen!

Wat vind je van het artikel?

Jouw mening is belangrijk voor ons.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.