ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU
Zo gaan de UDI?19-selecties verder ondanks stilgelegde competitie

Zo gaan de UDI’19-selecties verder ondanks stilgelegde competitie 

Wilco Zonneveld Wilco Zonneveld zondag 22 november 2020 4 minuten

Op 13 oktober maakte het kabinet bekend dat het amateurvoetbal stilgelegd werd. Alle wedstrijden vanaf dat moment werden gecanceld. Toch zitten de selectieteams van UDI’19 niet stil en verlangen zij weer naar een herstart van de competitie. 

“Het is vervelend dat we niet verder kunnen spelen. We draaiden goed mee in de competitie. Graag gaven we dat een vervolg. Daarnaast missen we het spelletje en ook de gezelligheid in de kantine moeten we nog even aan ons voorbij laten gaan. Want ook daar konden wij goed huishouden”, zegt UDI’19 O23 speler Noud Kraan. 

UDI’19 1 aanvoerder Tufan Koca vindt het lastig dat alles opnieuw tot stilstand gebracht is. “Je hebt een lange voorbereiding, waarna je na een zomerstop weer topfit aan het seizoen begint. Nu alles weer een tijdje stilligt, moet je weer opnieuw opbouwen.” 

Aanvoerder Tufan Koca tijdens de wedstrijd tegen Minor (2019-2020)

Fit blijven

Om weer opnieuw fit te worden, ondernamen de selecties diverse activiteiten. “Wij zijn een aantal keer gaan tennissen. Het was toen nog niet mogelijk om te trainen op de velden bij UDI’19. Door die activiteit konden we als team bij elkaar zijn en waren we bezig met fit blijven. Daarnaast krijgen we van onze fysiotherapeut Niels Langens een trainingsprogramma opgestuurd met daarin verschillende loopvormen en krachttrainingen. Iedereen is zelf verantwoordelijk iets te doen met dat programma”, aldus Koca. 

UDI’19 O23 probeert ook de conditie op peil te houden. “Veel jongens uit het team zitten een aantal keer per week in het krachthonk en zo af en toe wagen ze een sprintje om toch klaar te zijn voor de herstart. Hopelijk mogen we snel weer aan de bak zodat we ons handhaven in de competitie”, sluit Kraan af. 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.