Corona Update 1 maart 2021

02-03-2021 AlgemeenSeniorenSeniorenUDI-1VrouwenSponsoring

De overheid heeft bepaald dat er voor senioren tot 27 jaar (t/m 26 jaar) weer in teamverband mag worden getraind en dat onderlinge wedstrijden op de vereniging mogelijk zijn.

Omdat de avondklok in elk geval nog tot 15 maart van kracht is, is de beschikbare ruimte/tijd door de week beperkt.

Besloten is om voor de teams die in aanmerking komen om te trainen dit mogelijk te maken op de zondagen tussen 10.00 – 13.00. De veldindeling en exacte tijden worden op de website vermeld. Met alle seniorenteams zal door Tinie Timmers contact worden opgenomen.

E.e.a. houdt in dat spelers ouder dan 26 (inclusief onze veteranenteams en Walking Football) nog heel even geduld moeten hebben. We begrijpen dat het voor de teams waarin (ook) spelers van 27 jaar en ouder actief zijn het vervelend is dat een deel van de spelers niet kan trainen. Ondanks dat de overheid het toestaat dat deze spelers wel in tweetallen mogen trainen blijven wij bij ons standpunt dat dit praktisch onuitvoerbaar is. De enige uitzondering blijft gelden voor UDI-1 en VR1.

De komende zondagen, 7 en 14 maart, zullen er voor de senioren alleen trainingen mogelijk zijn. Mocht de avondklok na 15 maart komen te vervallen dan kunnen we hopelijk terug naar het reguliere schema voor de trainingen en kunnen er eventueel op zondagen onderlinge wedstrijden georganiseerd worden.

Update 15 maart 2021

Met ingang van 16 maart a.s. heeft de overheid de regels voor buitensporten minimaal aangepast.Hierdoor is het mogelijk om in plaats van met groepjes van 2 spelers nu met groepjes van 4 spelers te trainen. Omdat dit de enige versoepeling is en de overheid wellicht op de persconferentie van 23 maart weer met aangepaste maatregelen komt handhaven we, mede om organisatorische redenen, de huidige mogelijkheden. Na de persconferentie van 23 maart zullen we in overleg gaan om te kijken of er een mogelijkheid is voor de leeftijdscategorieën van 27 jaar en ouder om weer te kunnen trainen.

 Alle overige maatregelen blijven van kracht:

- Gebruik je gezond verstand en houd de algemene corona regels in acht

- Toeschouwers/ouders worden niet toegelaten

- Kleedkamers, kantine en terras  zijn gesloten, omkleden/douchen is dus niet mogelijk

- Kom maximaal 30 minuten van tevoren omgekleed naar de training/wedstrijd en verlaat het sportpark meteen na de training/wedstrijd van je team. (blijf dus niet hangen om andere trainingen/wedstrijden te bekijken)

- Volg de aanwijzingen van de Stewards en Materiaalmensen op

- Alle aanwezigen houden minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar voor en na de training/wedstrijd. Uitzondering voor kinderen t/m 12 jaar.

Meer informatie is te vinden op de websites van de KNVB.NOC/NSF en de diversen overheden.

Met sportieve groet,
het Algemeen Bestuur UDI'19/CSU