ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

OldStars in the picture: Walking Football UDI’19

Net voor de zomervakantie van 2016 ontstond bij een paar vrienden het idee om een nieuwe tak in de voetbalsport te gaan beoefenen. De naam, walking football, is een landelijke trend die in 2013 in ons land is geïntroduceerd en inmiddels ook in Uden beoefend wordt. Er werd naarstig gezocht naar spelers die hierin geïnteresseerd waren. Dat viel niet mee, sommige ‘oud’ voetballers die werden benaderd keken je aan of je gek was geworden of vroegen zich af of je soms van een andere planeet kwam.

Na een paar maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover. Vrijdag 19 augustus 2016 was de vuurdoop voor zes ‘oud’ spelers die na de nodige instructies de ‘kicksen‘ weer eens aantrokken en zich naar het kunstgrasveld begaven om kennis te maken met walking football. Het bleek nog niet mee te vallen zeker ook omdat alle spelers voor het eerst speelden op kunstgras. Maar dankzij de aanmoedigingen van enkele echtgenotes kregen ze de smaak te pakken. Inmiddels is de groep gegroeid naar 20 spelers en is er een logo ontwikkeld met de officiële naam, WALKING FOOTBALL UDI’19, dat ook op de geschonken nieuwe trainings- presentatiepakken staat. De trainingsdag is verplaatst naar zaterdagmiddag 17:00 uur waar onder leiding van een echte ‘vakman’ al in diverse samenstellingen onderlinge trainingspartijtjes zijn gespeeld. Ook de derde helft is een vaste en gezellig traditie geworden

Bijna vijf maanden later stond op zondag 8 januari 2017 het eerste toernooi gepland en wel op het eigen sportpark ‘Parkzicht’. Deelnemende verenigingen; FC Oss, FC Uden, FC de Rakt en natuurlijk WALKING FOOTBALL UDI’19. Omdat UDI’19 met twee teams zouden deelnemen was er voor zaterdag een extra training ingelast. Dit was nodig om tot een juiste samenstelling van de teams te komen. Helaas kon deze training door sneeuwval geen doorgang vinden. Op zondagmorgen kwam het bericht binnen dat ook het toernooi werd afgelast wegens winterse omstandigheden; een echte tegenvaller. Toch waren bijna alle OldStars van UDI’19 gekomen voor een gezamenlijke brunch met aansluitend de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.