ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4
UDI19
CSU

G-voetbal

Wat is G-voetbal

In feite is G-voetbal bedoeld voor iedereen die niet kan deelnemen aan de reguliere voetbalcompetitie. Als je wel graag wil voetballen maar in de andere teams niet fijn kunt meespelen, zou je dus eens bij het G-voetbal kunnen komen kijken. Bij G-voetballers kan je denken aan voetballers die wat meer oefening nodig hebben om nieuwe technieken te leren of voetballers die meer tijd of herhaling nodig hebben om de uitleg van de trainer of leider te begrijpen. Maar ook voetballers die wat minder snelheid hebben omdat ze een fysieke beperking hebben. Veel jeugdige G-spelers volgen een vorm van Speciaal Onderwijs. Het G-voetbal vraagt om een intense begeleiding van de trainers en de leiders. In de loop der jaren hebben de trainers en leiders veel ervaring en kennis opgedaan. De begeleiding op en rond en voetbalveld heeft als kernpunten het ontwikkelen of verder uitbouwen van sportief gedrag, spelplezier, samen spelen en groepsgevoel. Op de trainingen wordt ook veel aandacht besteed aan de technische vaardigheden van de spelers. Er wordt in groepsverband getraind waarbij iedere individuele speler probeert op zijn eigen nivo het beste uit zichzelf te halen.

Onze teams

Wedstrijd beeld seizoen 2016-2017

De historie bij UDI'19

Het G-voetbal bij UDI'19 is gestart in 1990 nadat de vereniging van verschillende zijden benaderd was of men deze groep voetballers ook een plaats kon geven binnen de vereniging. De vereniging was hiermee een van de eerste verenigingen in Oost Brabant welke een G-afdeling had. Spelers vanuit de regio kwamen dus in Uden spelen omdat er bij andere clubs nog geen mogelijkheden waren. Gelukkig is er sindsdien veel veranderd en is het aantal verenigingen niet alleen landelijk gezien maar zeker ook in de regio gestegen zodat leuke competities gespeeld kunnen worden en de extreme reisafstanden uit de beginjaren inmiddels wat beperkter zijn geworden. Vanaf de start is de afdeling volledig opgenomen in de vereniging en wordt deze actief betrokken bij allerlei activiteiten.

Wedstrijden en toernooien

De wekelijkse wedstrijden worden op zaterdag gespeeld waarbij het er vaak best fanatiek aan toe gaat. Doordat al die jaren de afdeling over goede sponsors kon beschikken zorgt dat ervoor dat de groep er al vele jaren goed op staat. Naast de reguliere competitie wordt vaak deelgenomen aan toernooien in binnen- en buitenland. In 1999 was UDI'19 gastheer voor het Brabants Kampioenschap G-voetbal waarbij in totaal ruim 70 teams present waren op de Udense velden. De G-afdeling heeft al regelmatig deel genomen aan de Nationale Special Olympics waarbij ook goede resultaten werden behaald. In 2003 mocht UDI namens Nederland deelnemen aan de Special Olympics World Games in Ierland en won daar Brons. Het absolute hoogtepunt van de toernooideelnames is ongetwijfeld de deelname geweest aan de Special Oympics World Summer Games in Los Angeles in 2015 waar men namens Nederland aan deel mocht nemen en de groep met de zilveren medaille huiswaarts keerden.

Spelers G-team helpen tijdens Weekendkamp

Splinternieuwe trainingspakken

25-jaar G-voetbal

In oktober 2015 vierden we op geweldige wijze het 25-jarig bestaan van de afdeling en dat was tevens een mooi moment voor de uitreiking van de splinternieuwe trainingspakken.

Vele jaren heeft de G-afdeling met twee teams op verschillende niveaus deel genomen aan de officiele competities waarin regelmatig kampioenschappen zijn behaald welke uiteraard groots gevierd werden. Ook dit seizoen komen we met twee teams in actie. Mede door de belangstelling voor de Special Olympics mochten we diverse nieuwe spelers begroeten vanaf de start van dit seizoen. Natuurlijk is nieuwe aanwas altijd welkom dus voor hen die interesse hebben: Kom eens kijken bij wedstrijden op de zaterdag of de training op de woensdagavond.

 

Special Olympics World Games 2015

Van 25 juli tot en met 2 augustus 2015 werden in Los Angeles de Special Olympics World Games gehouden. UDI'19/Beter Bed nam met een afvaardiging van de G-afdeling deel aan dit evenement en vertegenwoordigde daarbij Nederland. Met een zilveren medaille op zak en vele ervaringen rijker keerde het team op 4 augustus terug in Nederland. Lees hier alles over hun voorbereidingen en het verblijf in LA zelf.

"Gejuich, applaus, een spontane wave. Als je tijdens Special Olympics langs de lijn staat, krijg je vanzelf energie. De lach, de traan, de winst, het verlies, de verbondenheid. Pure sport die nergens zo tastbaar is als bij Special Olympics."

Vreugde na behalen van de zilveren medaille

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.