ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4
UDI19
CSU

Terugkijken op een fantastisch eeuwfeest!

Was het een geslaagd jubileumweekend? En of het dat was! Voor de club, maar ook voor alle leden en oud-leden, sponsoren, onze supportersclub en andere belangstellenden die we hebben mogen verwelkomen. We kunnen alleen maar trots zijn op UDI’19! Een beknopte terugblik op een mijlpaal.

Vrijdag 10 mei 2019

‘Lintjesregen’

Het weekend begon direct met een mooie aftrap. In een bomvolle tent met circa 1000 aanwezigen werden diverse mensen met een rood-wit-blauw hart in het zonnetje gezet vanwege hun verdiensten voor de club. Zo werden Carla Doeleman en Frans Verwijst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontvingen het lintje uit handen van burgemeester Hellegers. Zilveren KNVB- waarderingsspelden waren er voor Ad Tiebosch en Willy Verwegen na de toespraak van Michael van Praag. En als klap op de vuurpijl werden Mark van de Burgt en Tinie Timmers uitgeroepen tot Erelid van de club en Mari Verhofstad, Hennie Verstegen en Harold van Zutphen tot Lid van Verdienste.

‘Elftal van de Eeuw’

Wat een spanning! Want je zult maar vereeuwigd worden in het UDI’19 ‘Elftal van de Eeuw’! 103 genomineerden zaten dan ook met klamme handjes te wachten op het verlossende antwoord. Maar liefst 12.331 stemmen werden afgelopen jaar uitgebracht via de website, verdeeld over twaalf stemrondes. En we kunnen alleen maar concluderen dat het ‘Elftal van de Eeuw’ een prachtige afspiegeling is van de club door de jaren heen, waarbij elke periode wel aan bod komt. Terwijl beelden uit vervlogen tijden te zien waren op de schermen in de feesttent, riep presentator Marco van Hooft alle twaalf uitverkorenen één voor één naar voren. Het definitieve ‘Elftal van de Eeuw’ ziet er als volgt uit: Harry Blokhuis (trainer), Wim van Cuijk (keeper), Nol Verhoeven (rechtsback), Jan Klijs (laatste man), Richard van den Bogaard (voorstopper), William van der Steen (linksback), Hans Seijkens (rechter middenvelder), Anton Jetten (centrale middenvelder), Stefan van Roosmalen (linker middenvelder), Wim van den Acker (rechtsbuiten), Sam Wassenberg (spits) en Tiny Verhoeven (linksbuiten). Proficiat aan alle geselecteerden!

Lasershow met traantjes

De openingsavond van het jubileumweekend werd waardig afgesloten. Eerst konden de aanwezigen genieten van een spectaculaire lasershow. Sommigen hadden moeite om hun tranen te bedwingen bij het zien van alle hoogtepunten die daarbij in de vorm van bewegende en stilstaande beelden voorbij kwamen. Tot slot was er een spetterend vuurwerk, dat knallend werd afgeteld. Een meer dan fantastisch begin van het jubileumweekend! Voor diegenen die het allemaal nog eens willen zien, op YouTube staat een prachtige impressie van de lasershow en het vuurwerk. 

Zaterdag 11 mei 2019

Expo ‘UDI’19 100 jaar

Wat is een eeuwfeest zonder een waardige tentoonstelling? Precies. Op zaterdag werd in het clubhuis dan ook de tentoonstelling ‘UDI'19 100 jaar’ geopend door mevrouw Van Peer, weduwe van Rinus van Peer, die jarenlang actief was als archivaris bij de club. Een boeiende expositie, rijkelijk gevuld met fotomateriaal, krantenknipsels, videobeelden, memorabilia en jubileumboeken. Het hele weekend lang was er een grote belangstelling voor de expositie, waarbij veel herinneringen werden opgehaald en gedeeld.

 

Sport en spel

De middag stond in het teken van sport en spel. Zo kunnen we terugblikken op een meer dan geslaagde 10-kamp voor de O15 en O17, dolle races bij MRTU en luchtschieten bij Doelbewust. En wie kan er nou zeggen dat -ie ooit heeft gekanood op de vijver van UDI? Aansluitend op de prijsuitreiking maakten de creatieve MO15-1 bovendien nog een prachtig graffitikunstwerk. Van alle markten thuis!
Voor de heren en vrouwen was er een 7x7 jubileumtoernooi, een feest der herkenning voor de deelnemende oud-leden en vrienden. Omdat we het dubbel en dwars verdienden, kwam ’s middags bovendien ook het zonnetje nog eens lekker door. Een prachtig gezicht om onder die zon alle rood-wit-blauwe shirts bij elkaar op het middenstuk van het festivalterrein te zien! Zoals het een club als UDI’19 betaamt, werd er uiteraard hard en fanatiek gestreden om de beschikbare prijzen!

Bier en muziek

Tussen de 1250 en 1500 feestvierders stortten zich ‘avonds in het feestgedruis, met een spetterend optreden van Baby Blue en een onvervalst ‘lichtstick-feest’. Overbodig om te vermelden dat er veel werd gedanst op de muziek van DJ Jochen Miller en dat de tapkranen overuren maakten. Ook aan de inwendige mens was gedacht, onder meer in de vorm van overheerlijke burgers op het foodplein.

Zondag 12 mei 2019

In alle vroegte kwamen zo’n 100 belangstellenden bijeen voor de Jubileum Mis, ‘voorgezeten’ door Kruisheer Rein Vaanhold. Een mooi eerbetoon was er aansluitend op de mis: tijdens een plechtige ceremonie ontvingen daarbij alle oud-voorzitters van de club - mensen die UDI’19 succesvol door de eeuw heen hebben ‘geloodst’ -, een voorzittershamer met inscriptie.  

Familieclub

Dat UDI’19 uit één grote familie bestaat, werd wel duidelijk op de beregezellige zondagmiddag. En tegelijk werd maar weer eens bewezen dat de jeugd de toekomst heeft. Want bij veel ouder-kind wedstrijden waren het de kids die uiteindelijk aan het langste eind trokken. Iets wat natuurlijk veel blije en lachende kindergezichten opleverde! Veel gelachen werd er trouwens ook bij de instuif van de kidsclub. Veel mama’s, papa’s, broertjes en zusjes kwamen kijken, maar ook de opa’s en oma’s lieten zich niet onbetuigd. Omdat het ook Moederdag was werden de moeders getrakteerd op lekkere bonbons!

Nieuwe clublied

Met de muzikale kunsten van feestband De Dop sloten we het jubileumweekend af. Bovendien deden we samen met Etienne Alvares alvast een gooi naar de toekomst met de onthulling van ons nieuwe clublied! Het nieuwe clublied gemaakt door Etienne Alvares en Marco van Hooft. Op naar de volgende 100 jaar!  


Kortom: we hebben mogen genieten van een fantastisch feestweekend, dat onze verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen! Of, zoals een gewaardeerde sponsor het uitdrukte: “Na afloop van het vuurwerk - letterlijk en figuurlijk vuurwerk! -, na alle fantastische dagen en avonden, na zoveel mooie, emotionele momenten waarbij we veel tranen hebben gezien -, willen wij onze dank en complimenten overbrengen aan de feestcommissie en het bestuur voor de geweldige manier waarop dit jubileum is gevierd. Het was UDI-waardig, een monument waar wij altijd met trots en heel veel bewondering op terug kunnen kijken. Bij deze spreken wij onze diepe bewondering uit!”

  

Bekijk de foto's van ons Jubileumweekend

Tijdens ons jubileumweekend zijn er veel foto's gemaakt. Via onderstaande linkjes kan je de foto's van het weekend bekijken.

Foto's vrijdagavond - 10 mei 2019

Foto's zaterdagmiddag - 11 mei 2019

Foto's zaterdagavond - 11 mei 2019

Foto's zondag - 12 mei 2019

 

Kleine sfeerimpressie van ons jubileumweekend

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.