ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4

Pover UDI’19/CSU lijdt nederlaag bij OJC Rosmalen

Senioren - UDI-1

UDI’19/CSU werd zondagmiddag in haar vijfde competitiewedstrijd afgeserveerd door OJC Rosmalen. In een pover duel kwam er pas na rust wat leven in de brouwerij en trok de ploeg uit Rosmalen met een 3-1 einduitslag aan het langste eind.

Door: Fons Boekelder

Stroperig

De Udenaren begonnen nog wel aardig qua druk zetten aan de wedstrijd, maar verder ging eigenlijk bijna alles in de eerste helft mis wat mis kon gaan. Het was voortdurend slordig en de opbouw ging absoluut te traag. Bovendien werden de afstanden steeds groter om het stapje extra te geven wat nodig was om door te drukken. Het stroperige spel van UDI’19/CSU was de eerste helft het aankijken niet waard. Het was alsof OJC Rosmalen voelde dat van dit UDI’19/CSU niet heel veel te duchten viel en kroop de ploeg uit Rosmalen richting het rustsignaal uit hun schulp. Op slag van rust was er een hoekschop voor de gastheren en dat was de inleiding tot de eerste treffer van de middag. Door niet goed uitverdedigen viel de bal plots voor de voeten van Niels Mulder die met zijn uithaal de bal achter doelman Ralph Vos liet verdwijnen:0-1. Kort daarvoor was Roald van Hout dicht bij een treffer,  maar hij ziet zijn inzet maar rakelings naast het doel van Joris van Gerwen verdwijnen.

Wissels

Niemand zou er gek van hebben opgekeken als Lodewijk de Kruif in de rust twee of drie spelers had gewisseld. En dat niet omdat er enkele spelers finaal uit de toon vielen, nee bij de Udense formatie was de malaise algemeen. De trainer besloot echter dit nog even aan te zien. Na een uur spelen stuurde hij Robin Walk en Rick Wouters in plaats van Tufan Koca en Thijs van der Linden het kunstgras op om het tij te keren. Tien minuten later kwam Anwar Tuithof ook nog binnen de lijnen in plaats voor Roald van Hout. Het spel van de Udenaren werd er zowaar direct een stuk energieker van. Twee minuten later na de wissel is er een enorme kans voor Jeroen van Schoonhoven dat de gelijkmaker had moeten opleveren, maar tot zijn eigen verbazing ziet hij de bal naast het doel verdwijnen. In de zevenenzeventigste minuut leverde Anwar Tuithof vanaf de achterlijn een voorzet af op Jeroen van Schoonhoven die de bal tegen de touwen kopte:1-1. UDI’19/CSU kon echter niets met het licht veldoverwicht wat gecreëerd was, amper twee minuten later lag de bal er aan de andere kant er alweer in. Door wederom slecht verdedigen van UDI bood Joey Hellstern de gelegenheid om de 2-1 op het scorebord te brengen en leek het duel beslist. In de slotfase bezegelde invaller en ex-prof Koen van der Biezen uit de omschakeling het lot van de bezoekers definitief en bepaalde hij de eindstand met een rake kopbal op:3-1.

Geen paniek

Het was bijna van begin tot eind niet goed wat de Udenaren lieten zien en wie dit vergelijkt met andere wedstrijden van dit seizoen heeft gelijk. Hoewel de drie punten wel erg welkom zouden zijn geweest is er met nog drieëntwintig wedstrijden te gaan nog geen reden tot paniek. Zowel supporters als de technische staf willen graag aanvallend, verzorgd en dominant spelen en met veel druk zetten op de helft van de tegenstander. Een belangrijk vraag in deze is: kan UDI’19/CSU met het huidige aanwezige spelersmateriaal wel zo spelen?