Tweede nederlaag voor UDI’19/CSU

21-09-2020 AlgemeenUDI-1Verslag

UDI’19/CSU heeft tegen sv Meerssen niet laten zien wat in de vorige wedstrijd tegen Moerse Boys gebeurde. 

De Udenaren werden in de eerste speelhelft op inzet en beleving afgetroefd door de ploeg uit Limburg en zij verloren deze wedstrijd daar door met 1-2.

 

Door: Fons Boekelder

                                                              

De Udenaren begonnen goed aan de wedstrijd en leverde in minuut tien een mogelijkheid op om te scoren. Een afstandsschot van Stijn van den Broek werd maar ternauwernood door de sv Meerssen doelman Geoffrey Jacobs tot hoekschop verwerkt. Vier minuten later weet de behendige speler van de bezoekers Jordie van der Schoot doel te treffen, op advies van de grensrechter werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

De Udenaren waren gewaarschuwd, niet veel later is diezelfde Jordie van der Schoot dicht bij een treffer maar zijn inzet scheert maar rakelings over de deklat. Een pass van achteruit bereikt wederom die gevaarlijke Jordie van der Schoot die alleen op doelman Ralph Vos afgaat en die hij omspeelt en behendig de 0-1 tegen de touwen werkt:0-1. Plaaggeest Jordie van der Schoot leverde na iets meer dan een half uur spelen een voorzet af op Richard Hannon die geheel vrijstaand tussen Thijs van der Linden en Teun Bloem binnen kan koppen:0-2. Op slag van rust lijken de gasten op een nog hogere tussenstand te komen als Ralph Vos met een uitstekende redding de vrije trap van Nino Everaers uit zijn doel weet te ranselen en in de rebound Thijs van der Linden voor de doellijn redding weet te brengen.

Tweede helft

Na rust een heel ander UDI’19/CSU dat feller was en dat leverde al vrij snel een hoekschop op die door Rick Wouters werd over gekopt. De bezoekers werden steeds meer teruggedrongen naar eigen speelhelft en de druk op het sv Meerssen werd groter en groter en was het wachten op een tegentreffer.

Na iets meer dan een uur spelen is er een voorzet van Ted Heijckman die door Jeroen van Schoonhoven tegen de paal wordt gekopt en via de rug van doelman Geoffrey Jacobs in het doel belandt: 1-2. Niet veel later wordt Roald van Hout onterecht wegens buitenspel teruggefloten die op weg was naar het vijandelijke doel en waarschijnlijk de gelijkmaker had kunnen maken.

Een foutieve terugkopbal  van een sv Meerssen speler die bijna zijn eigen doelman verraste en die de bal maar rakelings naast het doel ziet verdwijnen. In blessure tijd ontstond nog een hachelijk moment voor het doel van de bezoekers in een scrimmage wilde de bal er maar niet in en bleef de stand ongewijzigd.

 

Opstelling UDI’19/CSU

Ralph Vos, Teun Bloem (54e Dick Smits) Thijs van der Linden, Wietse van Lankveld (A) Rick Wouters (79e Simon Cuppen), Lars van Geelkerken, Stijn van den Broek, Roald van Hout, Anwar Tuithof, Ted Heijckmann (62e Gijs Toonen), Jeroen van Schoonhoven.

 

Man off the Match: Teun Bloem

Kijk hier voor de samenvatting
https://dtvnieuws.nl/televisie/gemist/dtv-sport-uden