ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

UDI’19/CSU boekt eerste overwinning in de voorbereiding

Algemeen - UDI-1

In de vierde oefenwedstrijd boekten de Udenaren haar eerste overwinning. In de uitwedstrijd tegen Rhode werden de gastheren op eigen bodem in Sint-Oedenrode met 1-3 verslagen. Ook in deze wedstrijd kon trainer Lodewijk de Kruijf geen beroep doen op o.a. Rick Wouters, Roald van Hout, Anwar Tuithof en Raoul Oomen.

Door Fons Boekelder

Trainer Lodewijk de Kruijf gaf het dinsdag jl. al aan: “We moeten scherper en meer aanwezig zijn in een wedstrijd”. Dat hebben de Udenaren in deze wedstrijd tegen Rhode weten te realiseren. De trainer was daarom blij na afloop van de wedstrijd met zijn eerste overwinning.

De Udenaren konden voor het zelfvertrouwen wel een overwinning gebruiken. Na eerder gespeelde oefenwedstrijden was er één keer een verliespartij tegen Achilles’29 (0-2) en speelde men twee keer gelijk tegen vv Gemert (2-2) en De Bataven (3-3).

De “tricolores” begonnen sterk aan de wedstrijd en gaven de gastheren niet een minuut de hoop dat er vanmiddag op hun fraaie sportpark De Neul iets te halen viel.  In de eerste minuut was het al bijna raak toen Jeroen van Schoonhoven uit een voorzet van Ted Heijckmann de bal net niet kon binnen werken. Aanwinst Ted Heijckmann was in de beginfase met zijn gevaarlijke voorzetten nadrukkelijk aanwezig, maar dat  leidde nog niet tot doelpunten. De druk op het Rhode doel werd opgevoerd en de tegenstander  kwam nog maar zelden van de eigen helft af. Na een half uur spelen lijken de Udenaren op voorsprong te komen, helaas voor de UDI’19-aanhang faalde Jeroen van Schoonhoven in de afronding. Niet veel later volgde een mooie combinatie vanaf de rechter flank toen Stijn van den Broek een bal op maat aflevert en Jeroen van Schoonhoven die met zijn kopbal de paal weet te treffen. Drie minuten voor rust is er een grote mogelijkheid voor Rhode als een aanvaller plots voor doelman Michiel Merks verschijnt, zijn inzet gaat echter over. Na deze reuze kans volgt nog een voorzet van Ted Heijckmann die Simon Cuppen bereikt en zijn inzet van afstand  geblokkeerd ziet worden door een Rhode speler.

De tweede helft is amper twee minuten oud als Lars van Geelkerken vanaf links kan voorgeven en Jeroen van Schoonhoven de eerste treffer van de middag weet te verzilveren: 0-1. Tien minuten later is het wederom spits Jeroen van Schoonhoven die voor de tweede keer trefzeker is als hij uit een pass van de rechter flank de 0-2 tegen de touwen weet te werken. Niet veel later weten de gastheren, na een misverstand tussen doelman Michiel Merks en de UDI-defensie, de achterstand door een doelpunt van Mark van der Zanden te verkleinen naar 1-2. Na iets meer dan een half uur spelen in de tweede helft is het Thijs van der Linden die een onderling duel met een Rhode-verdediger weet te winnen en die voor de 1-3 tekent. Met nog drie minuten op de klok volgde het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een pass van Lars van Geelkerken bereikte jongeling Simon Cuppen die de Rhode doelman met een lobje wist te verschalken. Op advies van de clubgrensrechter werd dit doelpunt wegens buitenspel afgekeurd waar volgens de neutrale toeschouwer geen sprake van was. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor de “tricolores”.