UDI'19/CSU op jacht naar broodnodige overwinning

24-09-2020 SeniorenUDI-1Voorbeschouwing

De selectie en technische staf kan zich opmaken voor een lange reis naar Zuid-Limburg. Na de teleurstellende nederlaag tegen sv Meerssen staat een week later weer een andere Limburgse opponent te wachten, dit keer RKSV Minor.  

 

Door: Fons Boekelder

 

Minor nog zonder zege

Het tot dusverre matig presterende RKSV Minor uit Wijnandsrade is zondagmiddag op sportpark Kollenberg in Nuth de tegenstander van UDI’19/CSU. Een wedstrijd tussen de nummer veertien en de nummer elf van de Hoofdklasse B. De Limburgse ploeg ging afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht met 5-1 onderuit. Door deze nederlaag wacht de ploeg van de nieuwe trainer Chris Burhenne nog altijd op de eerste overwinning. De veertiende plaats met een punt op de ranglijst zal dan ook even wennen zijn voor de supporters van Minor.

 

UDI’19/CSU            

Lodewijk de Kruif begon het seizoen met een valse start. In de thuiswedstrijd tegen AWC uit Wijchen ging men met 0-3 onderuit. Een week later herstelde de ploeg zich uitstekend en werd in Klein-Zundert Moerse Boys met 0-2 verslagen. Afgelopen zondag speelde de ploeg van Lodewijk de Kruif een wedstrijd met twee gezichten. In een bar slechte eerste helft van UDI’19/CSU kwamen de gasten voor rust verdiend op een 0-2 voorsprong. De Udenaren miste de eerste helft inzet, flair en overtuiging om tot score te komen. Na de thee ging men met meer overtuiging op zoek naar een treffer. Er ontstond veel meer dreiging en de bal ging redelijk goed van voet naar voet en kwamen de “tricolores” nog terug tot 1-2.

 

Teleurstelling

Een elfde plek op de standenlijst is voor de Udenaren een grote teleurstelling, waar vooraf niet op gerekend was. De “tricolores” hadden zich na drie wedstrijden minimaal binnen de top vijf willen nestelen. Spelers en technische staf weten donders goed dat ze veel beter kunnen om een wedstrijd winnend over de streep te trekken maar laten het helaas nog te weinig zien. Het seizoen is pas drie competitierondes oud en de kaarten zijn nog lang niet geschud. De aandacht zal vooral gericht zijn op doelpuntenmachine Jeroen van Schoonhoven die in de voorbereiding met speels gemak acht keer het doel wist te vinden en zondag jl. zijn eerste competitietreffer liet noteren. Maar er zijn ook meerdere spelers binnen het team van trainer Lodewijk de Kruif die een wedstrijd in hun voordeel kunnen beslissen. Wil men zich op korte termijn nestelen bij de bovenste ploegen en zijn de geblesseerde spelers voldoende hersteld om hun rentree te maken, dan zal er zondag as. in Nuth met meer inzet en overtuiging gespeeld moeten worden om de tweede uitwedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Succes!

 

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. A.J.F. Midden en wordt geassisteerd door Dhr. W.W.C. Veldman en Dhr. G.Francees.

Supporters

De twaalfde man die hun club altijd komen ondersteunen kunnen de navigatie instellen op het volgende adres: RKSV Minor, Kollenberg 2, 6361 KA Nuth. (122 km)

 

Vrij weekend

Zondag 4 oktober as. is UDI’19/CSU vrij wegens ophouden van het bestaan van RKSV Leonidas uit Rotterdam. Eerstvolgende wedstrijd is op zondag 11 oktober as. uit  tegen OJC Rosmalen.

                                                                      

Laatste officiële wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
24-04-2022 UDI'19 1 - RKSV Minor 1 5 - 0
09-03-2022 RKSV Minor 1 - UDI'19 1 1 - 2
27-09-2020 RKSV Minor 1 - UDI'19 1 2 - 3
08-03-2020 UDI'19 1 - RKSV Minor 1 4 - 0
06-10-2019 RKSV Minor 1 - UDI'19 1 1 - 0