Winst noodzakelijk voor aansluiting bij kopgroep

17-09-2020 SeniorenUDI-1Voorbeschouwing

Zondag treffen we een oude bekende tegenstander op sportpark “Parkzicht”. Tegenstander is het iets “oudere” sv Meerssen dan UDI’19/CSU. De club werd  opgericht op 18 maart 1918 en komt iets meer dan 25 jaar uit in de hoofdklassen.

Door: Fons Boekelder

sv Meerssen zwaar getroffen

In de nacht van zaterdag 1 augustus op zondag 2 augustus jl. werd sv Meerssen opgeschrikt door een enorme brand op sportpark Marsana. De brand was zo groot dat deze de volledige kantine van de club verwoestte. Door inzet van brandweer en politie werd voorkomen dat de brand over zou slaan naar de omliggende gebouwen.

 

Thuiswedstrijden

Op verzoek van SV Meerssen heeft de KNVB alle thuiswedstrijden voor de poulefase van de beker verplaatst naar het terrein van de uitspelende vereniging. Ook de eerste twee wedstrijden van het vaandelteam van sv Meerssen staan gepland als een uitwedstrijd. De eerste echte ”thuiswedstrijd” is de Zuid-Limburgse hoofdklassenkraker tussen sv Meerssen en EHC/Heuts die gepland staat  voor zondag 27 september 2020. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Maastricht in het MVV stadion de Geusselt. Maar eerst wacht zondag as. UDI'19/CSU.

 

Competitiestart

sv Meerssen begon de competitiewedstrijd tegen nieuwkomer TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Na een 0-3 verkregen voorsprong leken de bezoekers onder leiding van de nieuwe trainer Danny Volkers op rozen te zitten, maar de gastheren kwamen ijzersterk terug en sleepten alsnog een verdienstelijk 3-3 gelijkspel uit het vuur. Zondag jl. was Juliana’31 in Malden de tegenstander die de eerste competitiewedstrijd tegen Moerse Boys met 3-1 winst afsloten. Na het gelijke spel van sv Meerssen tegen TOGB was sv Meerssen nu te sterk bij Juliana’31 in Malden en wonnen deze wedstrijd met 1-2 en konden zij drie punten op hun conto bijschrijven wat het totaal op vier punten brengt.

 

UDI’19/CSU

Na de nederlaag in de thuiswedstrijd tegen AWC uit Wijchen (0-3) herstelde de equipe van Lodewijk de Kruif zich goed in Klein-Zundert. De plaatselijke favoriet werd met 0-2 verslagen. Dat sv Meerssen geen eenvoudige tegenstander is, als die er al zijn, zijn de bezoekers met een paar sterkhouders in de ploeg dat zeker niet. Na degradatie van UDI’19/CSU uit de Derde Divisie speelden beide teams vijf keer tegen elkaar. De “tricolores” wonnen drie keer, speelde een keer gelijk en verloren een duel. In de laatst gespeelde uitwedstrijd in Meerssen  waren de Udenaren oppermachtig en creëerden voldoende kansen om een grote uitslag neer te zetten, helaas werden de mooiste kansen niet benut en eindigden de wedstrijd in een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Als men zondag de geboden kansen wel weet te benutten dan gaat het zeker goed komen en kan men kijken of men zich bij de bovenste ploegen weet te scharen. Succes!!!

Gratis toegang!

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. R.A.H.J.(Rob) Souwen uit Tilburg, hij wordt geassisteerd door Dhr. T.(Tim) Nachtegaal uit St.Willebrord en Dhr. S.(Samir) Aboujid uit Bussum.

 

 


 

Laatste officiële wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
03-04-2022 SV Meerssen 1 - UDI'19 1 0 - 0
12-09-2021 UDI'19 1 - SV Meerssen 1 1 - 3
20-09-2020 UDI'19 1 - SV Meerssen 1 1 - 2
03-11-2019 SV Meerssen 1 - UDI'19 1 1 - 1
24-03-2019 SV Meerssen 1 - UDI'19 1 1 - 3