Nieuws

Voorbeschouwing UDI’19/CSU ontvangt “oude” bekende Orion

02-11-2023 UDI-1Voorbeschouwing

In 2020 promoveerde Orion naar de Hoofdklasse en twee jaar later plaatste de club zich voor de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie.  Tot promotie kwam het echter niet en moest in UDI’19/CSU hun meerderen erkennen. Dit seizoen gaat het wat moeizamer en is het voor de Nijmegenaren even slikken met een veertiende plek op de ranglijst in de Vierde Divisie.

Door: Fons Boekelder

UDI’19/CSU

Na vijf wedstrijden niet verloren te hebben viel zondag ongelukkig de tweede nederlaag van het seizoen. De voorlaatste nederlaag van de Udenaren dateerde alweer van zondag 10 september 2023, toen het met 2-1 verloor bij RKSV Nuenen. De volgende vijf wedstrijden werden niet verloren, waarin 11 punten werden gepakt en men elf keer wist te  scoren en slechts drie tegentreffers moest incasseren. Drie knappe overwinningen tegen Nemelaer (2-0), Unitas’30 (0-4) en Best Vooruit (3-1) werden afgewisseld met twee gelijke spelen, zoals tegen Achilles Veen en HVCH die allebei in een 1-1 gelijkspel eindigden. Een aandachtspunt is zeker gelet op de mogelijkheden die men krijgt in een wedstrijd om tot scoren te komen, dat levert vooralsnog te weinig doelpunten op waar men vooraf zo op had gehoopt. Zo ook zondag jl. in en tegen Dongen waar men met een ongelukkig eigen doelpunt met 1-0 onderuit ging en waar er toch voldoende kansen kwamen om deze wedstrijd winnend over de streep te trekken en de geboden kansen niet wist te benutten. Desalniettemin ziet het er voorlopig met een gemiddelde van twee doelpunten per wedstrijd met het scorend vermogen wel redelijk goed uit voor UDI’19/CSU. Men hoeft zeker nog niet te wanhopen, Vince Duits, de speler die aangetrokken is om doelpunten te maken, is nagenoeg hersteld van een lange blessure en zal op korte termijn zijn opwachting gaan maken in het vaandelteam van de “Tricolores” en het gemiddelde met de andere voorhoede spelers naar verwachting omhoog brengen. Zondag werd het weliswaar stuivertje wisselen met vv Dongen en zakte men van plek twee naar plek drie met slechts drie punten minder dan koploper vv Goes die men een week later in het Zeeuwse land zal treffen.

 

ORION


De Nijmegenaren die in het seizoen 2021-2022 een lastig te kraken noot waren voor UDI’19/CSU, kunnen niet erg positief zijn over het huidige seizoen. Orion behoort met  zestien doelpunten tot de middelmatig scorende ploegen van de Vierde Divisie. Defensief hebben zij de meeste treffers tegen van alle teams in de Vierde Divisie, namelijk tweeëntwintig doelpunten in negen wedstrijden en stonden lange tijd op de onderste plaats. De laatste weken lijkt het langzaam maar zeker wat beter te gaan met de mannen van trainer Jeroen van Haaren. Van de laatste drie gespeelde wedstrijden werden er twee thuiswedstijden gewonnen, tegen Juliana’31 en Wittenhorst werd het 3-1 en de uitwedstrijd tegen Halsteren werd met een 2-2 gelijkspel afgesloten.

 

Historie

Over een echte historie tussen beide clubs kan men niet echt spreken. Het is meer als zoiets van “oude koeien uit de sloot halen”. Hoe anders verliep het twee seizoenen geleden in de  regulaire competitie, zowel in Nijmegen als in Uden werd er verloren van Orion met respectievelijk 4-0 en 2-4. Beide ploegen bereikten de finale van de nacompetitie voor een plaats in de Derde Divisie. Op 16 juni 2022 gingen de “Tricolores” in de eerste wedstrijd in Nijmegen met 3-2 onderuit. Op zondag 19 juni 2023 moest het dan voor de Udenaren gebeuren en was er alleen winst wat er telde. In een ongekende apotheose voor tweeduizend toeschouwers wonnen de Udenaren na de regulaire speeltijd en na verlenging met 2-1 en hadden de opgelopen schade van een paar dagen geleden (3-2) gerepareerd. Dus werd het strafschoppen nemen en daar waren de Udenaren met 4-3 gelukkiger in dan de ploeg uit Nijmegen, dat betekende promotie voor de “Tricolores “ naar de Derde Divisie.

Revancheren

De Udenaren willen zich zondag revancheren van de ongelukkige en onverdiende nederlaag van 1-0 in de uitwedstrijd tegen vv Dongen. Willen de Udenaren voor de titel mee blijven doen dan zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Zal de geschiedenis zich herhalen net als twee seizoenen geleden en kunnen de Udenaren tegen Orion haar zesde overwinning van het seizoen bijschrijven? Hopelijk zijn de spelers de nederlaag van zondag jl. weer snel te boven gekomen en kunnen we rond de klok van 16:00 uur weer een mooi resultaat bijschrijven.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. P.A.J. Weghorst en hij wordt geassisteerd door de Dhr. G. Nusselder en Dhr. D. Sangers.

Mannen heel veel succes!!!     Supporters laat je massaal horen !!

Laatste officiële wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
14-04-2024 Orion 1 - UDI'19 1 2 - 1
05-11-2023 UDI'19 1 - Orion 1 2 - 1
19-06-2022 UDI'19 1 - Orion 1 1 - 0
16-06-2022 Orion 1 - UDI'19 1 3 - 2
01-05-2022 Orion 1 - UDI'19 1 4 - 0