Nieuws

Voorbeschouwing UDI'19/CSU-RKSV Nemelaer

13-09-2023 UDI-1Voorbeschouwing

De tricolores leden zondag jl. in de uitwedstrijd een onverwachte en eerste nederlaag tegen RKSV Nuenen met 2-1. RKSV Nemelaer deed het beter en versloeg in het thuisduel het Noord-Limburgse RKSV Wittenhorst met 3-2. 

Door: Fons Boekelder Foto Jeroen Engelen

Het is voor de tweede thuiswedstrijd achtereen dat er een debutant uit de vierde divisie naar Sportpark Parkzicht” op bezoek komt. Dit keer komt RKSV Nemelaer uit Haaren een bezoek brengen aan ons prachtig gelegen sportpark en mogen beide ploegen voor het eerst in competitie verband het tegen elkaar opnemen. Het onderlinge verschil in punten bedraagt op de standenlijst slechts twee punten.

Start competitie Nemelaer

Na zes mooie jaren van Theo van Geffen bij Nemelaer, die aan de slag is gegaan bij RKSV Erp, is Roland Schuurmans de nieuwe trainer van Nemelaer. De oefenmeester uit Goirle was twee jaar werkzaam bij Oirschot Vooruit en daarvoor bij EFC uit Eersel. De ploeg uit Haaren startte de eerste wedstrijd in de vierde divisie thuis tegen Juliana’31 uit Malden. Na een kwartier stonden de bezoekers al op een 0-2 voorsprong. Nog voor rust werd de aansluitingstreffer door Joeri Vugts gescoord:1-2. Met nog 15 minuten te spelen scoorde diezelfde speler ook de gelijkmaker wat tevens de eindstand betekende: 2-2. Een week later ging de reis naar Halsteren om daar de plaatselijke trots te ontmoeten. Dit duel eindigde in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. De derde maar tevens de tweede thuiswedstrijd ging tussen de twee nieuwelingen Nemelaer en Wittenhorst in de vierde divisie die eindigde zoals eerder vermeld in een 3-2 overwinning voor de thuisclub. Door deze resultaten is Nemelaer terug te vinden op plaats acht met vier punten uit drie wedstrijden.

UDI’19/CSU

In dit seizoen zijn alweer drie wedstrijden gespeeld. Alleen Achilles Veen haalde de volle buit binnen. Mogelijk geldt dat ook voor Best Vooruit als de inhaalwedstrijd tegen vv Dongen gewonnen wordt. De nederlaag van zondag jl. kan verschillende oorzaken hebben gehad. Is het de zinderende hitte geweest of was het collectief falen. Laten we het houden op een samenloop van omstandigheden. De selectie van de “tricolores” vormt op en buiten het veld een hechte groep en was na afloop dan ook zichtbaar teleurgesteld  evenals de technische staf en supporters.  Na deze nederlaag is er geen man overboord maar staat het team van Niels van Casteren weer met twee voeten op de grond. Vanaf maandag is het vizier tijdens de trainingen volledig gericht op de wedstrijd van zondag tegen Nemelaer voor de derde overwinning van het seizoen.

Wat het zondag gaat worden is moeilijk te voorspellen. UDI’19/CSU moet na de nederlaag van vorige week in de achtervolging om mee te blijven strijden om de bovenste plaats.

Zondag kan Niels van Casteren zo goed als zeker weer over “motor” Stijn van den Broek op het middenveld beschikken. Goed nieuws is dat Jordy Huybers op de weg terug is van een blessure en in alle drie gespeelde competitiewedstrijden speelminuten heeft gemaakt. Ook Dani Theunissen is op de weg terug na zijn blessure opgelopen in de uitwedstrijd tegen OSS’20 op 26 maart 2023 en traint volledig met de groep mee. Vince Duits en Noah Werner zijn nog herstellend en dat vergt wat meer tijd. In verdedigend opzicht en op het middenveld is de selectie goed bedeeld. Voorin is het momenteel wat beperkter maar naar het laat aanzien komt hier op korte termijn verandering in.

Een ding moeten we zeker als supporters niet vergeten om vanaf de eerste minuut als één collectief achter ons UDI gaan staan. Als de Udenaren dezelfde strijd en vechtlust kunnen opbrengen met de steun van het publiek zoals in de eerste twee wedstrijden, dan voorzie ik wel iets moois voor de “tricolores”.

Zoals de stand nu voorlopig laat zien gaan we waarschijnlijk een spannend seizoen tegemoet met veel concurrentie aan de top en in de staart van de ranglijst in de vierde divisie C. Zondag hopen we weer op een mooi duel met veel publiek en dat de “tricolores” de draad inderdaad weer kunnen oppakken zoals bij de eerste twee gespeelde wedstrijden.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. L. Baars, hij wordt geassisteerd door Dhr. J. Heijboer en Dhr. J. Ruinard.

MANNEN SUCCES !!!

Laatste officiële wedstrijden tegen elkaar

Datum Wedstrijd Uitslag
18-02-2024 Nemelaer 1 - UDI'19 1 0 - 0
17-09-2023 UDI'19 1 - Nemelaer 1 2 - 0