Nieuws

Geslaagde Jeu de Boules middag/avond voor het Walking Football Team UDI’19

03-07-2024 Senioren

Op 28 juni jl. hebben wij onze jaarlijks terugkerende feestmiddag/avond gevierd bij Café Het Udenaartje met als activiteit het gezellige balspel Jeu de Boules.

Jeu de Boules spelen is momenteel helemaal hot. Omdat dit leuke balspel perfect te combineren is met een goede borrel en gezelligheid hebben ze bij Café Het Udenaartje twee gloednieuwe Jeu de Boules banen met een magnifieke en decoratieve uitstraling aangelegd. Als Walking Football Team UDI’19 hadden wij hiervoor gekozen omdat deze activiteit bijna voor iedereen haalbaar is. Wij hadden als groep de primeur om als eerste gebruik van de nieuwe Jeu de Boules banen te mogen maken met een eigen verzonnen motto BBB dat staat voor: BBQ, Bière en Boules

Jammer genoeg kwam deze datum niet voor iedereen goed uit dus er waren wat afmeldingen. Uiteindelijk gaven 47 personen inclusief introducees acte de presence. Het eten en drinken stond klaar en we konden aan een leuke ontspannen middag/avond beginnen en was ons doel al min of meer geslaagd. Na eerst genoten te hebben van een overheerlijk BBQ met een salade buffet verzorgd door Ruud, Wim, Liesbeth en Sjan, uiteraard met een heerlijk koud glas bier of wijn. Omdat wij met een grote groep aanwezig waren werd er voor het spel “triplettes” gekozen waarin elke persoon met twee ballen speelt. Eerst werden de spelregels uitgelegd, daarna werden de teams samengesteld uit de deelnemers die zich hadden opgegeven om dit spel te spelen onder leiding van de arbiters Joost en Rinus.

De wedstrijden begonnen onder uitstekende weersomstandigheden bij een temperatuur van zo’n 28 graden maar later op de avond gooiden regenbuien letterlijk en figuurlijk nattigheid in het eten en moesten de wedstrijden een paar keer onderbroken worden. Hoe dan ook, plezier stond voorop om samen bezig te zijn. Bij een aantal van ons kwam handigheid ook boven drijven en liep de spanning steeds verder op, maar de meesten deelnemers hadden toch meer aanleg voor voetbal dan voor deze tak van sport. Later op de avond rond 22:30 uur toen de regenbuien waren verdwenen werd de spannende finale gespeeld en namen alle spelers na afloop plaats op het terras waar DJ Coen de aanwezig met zijn muziek enthousiast maakte en er zelfs gedanst werd. Ondertussen werden de standen doorgenomen en de winnaar(s) met het meeste geluk bekend gemaakt. Daarna werden de bijbehorende prijzen in de vorm van consumptiebonnen beschikbaar gesteld door café Het Udenaartje uitgedeeld. Hierna was er nog tijd voor een gezellig samenzijn zowel binnen aan de bar als buiten op het fraaie terras. We kunnen terugkijken op een heel geslaagde middag/avond dat zeker in 2025 voor herhaling vatbaar is.

Au revoir!

Fons Boekelder

 

Filmpje 'Openingsweekend Jeu de boule baan"

Of bekijk via: https://www.facebook.com/share/v/PfFJav4rsQd2cfUm/?mibextid=WC7FNe