Nieuws

Kinderen genieten van waterspellen en voetbalclinic tijdens Weekendkamp

07-07-2024 Jeugd

Op 29 en 30 juni heeft de jeugd van UDI genoten van een echt EK-kamp. Tijdens deze 37e editie van het voetbalkamp hebben de kinderen, naast voetbal, allerlei waterspellen en EK-spelen gedaan.

Op zaterdag 29 juni startten we om 10 uur met de O8 en O9. Ongeveer 80 kinderen en hun begeleiders werden ontvangen op het UDI-terrein. In de ochtend hebben de kinderen zich uit kunnen leven op het voetbalveld in een onderlinge competitie. Het team van UDI 1 was aan het trainen en zij kwamen natuurlijk ook even kijken naar de toekomstige UDI 1-spelers. 🙂 Er werd een mooie foto van gemaakt.

Nieuws

Na de lunch werden er allerlei spelletjes gespeeld, genaamd de EK-spelen. Hierna konden de kinderen lekker vrij spelen op de luchtkussens of de buikschuifbaan. Ook de waterpistolen werden tevoorschijn gehaald. Er was ook een groot tafelvoetballuchtkussen, waar fanatiek in werd gevoetbald. In de pauzes werd door het horecateam gezorgd voor drinken, fruit, brood en wat lekkers. De kinderen waren enthousiast en volop bezig de gehele dag. Aan het eind stond hen nog een verrassing te wachten. Er was een gastoptreden van Airnesto. Hij liet zijn voetbalskills zien en een paar kinderen mochten ook hun skills tonen. Er werd met open mond naar gekeken.

De dag werd afgesloten met frietjes en een snack, waarna iedereen moe maar voldaan om 17.30 uur met een medaille naar huis ging. Er was ook nog een beker per kind voor het team dat gewonnen had en een beker per kind voor het team dat de fairplayprijs gewonnen had.

Nieuws

Om 19.00 uur stonden er ongeveer 90 kinderen van de O10 en O11 en hun begeleiders te trappelen om aan hun kamp te beginnen. Er werd meteen gezocht naar een fijne plek in een van de vijf legertenten en het was een drukke bedoeling met het sjouwen van tassen en luchtbedden.

Toen iedereen geïnstalleerd was, konden we gaan genieten van het gastoptreden van Airnesto. Hij liet opnieuw zijn voetbalskills zien. Hierna volgde een clinic waarin kinderen verschillende trucs aangeleerd kregen. Ondertussen regende het, maar dat leken de voetballers niet eens te merken.

Het avondspel was levend stratego; een goed uithoudingsvermogen was hierbij van belang.

Na een korte nacht en een lekker ontbijt, werd er op zondagochtend een onderlinge competitie gespeeld op het voetbalveld. Hierna konden de kinderen lekker vrij spelen op de luchtkussens of de buikschuifbaan. De brandweer kwam ook nog even langs om voor wat extra water te zorgen. Na een geslaagd weekend gingen de kinderen moe maar voldaan met een medaille (en sommigen ook nog met een beker) naar huis.

Dankzij de hulp van alle vrijwilligers van UDI’19 (organisatie, technische ondersteuning, EHBO, horeca, materialen, teambegeleiders en iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen) hebben we een mooi weekend kunnen volbrengen. Bedankt allemaal en hopelijk tot volgend jaar!

Groetjes van Marleen, Nicole, Bianca, Sanne en Sandra

Mocht je het leuk vinden om het Weekendkamp mee te begeleiden en/of te organiseren volgend jaar, laat het dan weten door te mailen naar weekendkamp@udi19.nl. We zouden dit erg waarderen, want we zijn nog op zoek naar mensen die ons enthousiaste, organiserende team willen versterken. Alvast bedankt voor jullie reacties!