Nieuws

UDI’19 wint eerste oefenwedstrijd van Lions Football Voetbal Academy (5-0)

07-07-2024 UDI-1Verslag

Op een van de kunstgrasvelden van sportpark “Parkzicht” werd de Lions Football Voetbal Academy in een oefenwedstrijd met 5-0 aan de kant gezet.

Door: Fons Boekelder (Archief)foto: Jeroen Engelen

De formatie van Niels van Casteren, die overigens veel spelers miste door vakantie, probeerde de tegenstander al vroeg vast te zetten en was het na een half uur spelen voor de Udenaren raak. Uit een corner vanaf rechts genomen, werd in eerste instantie een inzet van UDI’19 uitverdedigd, maar was het Jan van de Haterd die uit de rebound de 1-0 kon binnenwerken. De gasten probeerden het wel maar de afwerking liet te vaak te wensen over. Vijf minuten later na de eerste treffer was Juul Bongers doeltreffend door de 2-0 te scoren wat tevens de ruststand betekende.

Na de drinkpauze was het wederom de beurt aan Jan van de Haterd, die na een uitstekende steekpass van een van de nieuwelingen, Zoran Hurkmans voor de 3-0 zorgde. Drie minuten later volgde een pass vanaf links door Mats Koster, overgekomen van O23 jaar,  die Jan van de Haterd bereikte die op zijn beurt zijn derde treffer van de middag mocht noteren: 4-0.  Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel in de slotfase van de wedstrijd en kwam op conto van Joep Offermans: 5-0.

Eerstvolgende oefenwedstrijd: zaterdag 27 juli a.s. aanvang 16:00 uur.

UDI’19 – LRC Leerdam