Eenvoudige driepunter UDI bij Woezik (2-4)

Algemeen - UDI-1

UDI speelde vandaag op bezoek bij Woezik voor het grootste deel van het duel souverein en won dik verdiend. Voetballend was men de betere ploeg en bovendien was de Udense ploeg effectief in het afmaken van de kansen al had het duel voor rust al echt beslist kunnen zijn.

Zo'n 150 toeschouwers trotseerden vandaag de ijzige wind en hadden een plekje gevonden op de tribune of stonden te rillen langs de lijn. De technische staf van de Udenaren koos vandaag voor dezelfde beginopstelling als vorige week tegen Groene Ster. Direct vanaf de aftrap liet UDI zien wat de bedoeling was en zette de thuisploeg fel onder druk. Dit had ook al snel resultaat toen een lichte overtreding van Woezik op de rand van de eigen zestien meter door de scheidsrechter werd bestrafd met een vrije trap. Het was Gakpo die met zijn linkerbeen de bal gevoelvol net onder de lat in de verrre hoek deponeerde en daarmee UDI op voorsprong bracht. De Udenaren zijn de betere ploeg en komen goed voetballend steeds gemakkelijk onder de druk uit van de thuisploeg. Vooral van Geelkerken speelt ijzersterk en onderschept vele ballen. Bovendien duikt hij ook enkele keren gevaarlijk op voor het Wijchense doel. Na een mooie actie van Wassenberg lijkt van Geelkerken te scoren maar doelman Skverer is een prima keeper die de inzet weet te keren. De thuisclub heeft in Jos Peltzer een goede aanvaller die ondersteunt door Thijs van der Velde soms voor dreiging weet te zorgen. Helaas voor Woezik komt men op de rest van het veld voetballend tekort om het UDI echt lastig te maken. Een paar minuten voor de rust is UDI dodelijk in de omschakeling. Van Hout onderschept een bal en stoomt op richting doel, speelt vervolgens af op de goed meegelopen van Dijk die de bal weer terug bezorgd bij van Hout die vervolgens vanaf rand zestien met een geplaatste bal de keeper kansloos laat (0-2). In de extra tijd valt bijna de derde treffer wanneer eerst Oomen zijn schot gekeerd ziet worden door Skverer en de rebound van Van Hout ook gepakt wordt door de doelman.

Na de pauze begint Woezik veel feller aan het duel en gaat nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Wanneer Elemans aan de linkerkant iets teveel ruimte krijgt en een voorzet kan geven is het Peltzer die inkopt en kijkend naar de scheidsrechter ziet dat deze de bal geheel over de lijn heeft gezien. Nog geen vijf minuten zijn er dan gespeeld en lijkt Woezik terug in de wedstrijd te komen. De Udenaren denken daar echter anders over en zijn wederom dodelijk in de omschakeling. Het is Wolf die op eigen helft op rechts wordt weggestuurd, zijn tegenstander achter zich laat en een scherpe voorzet geeft. De verdedigers van Woezik pareren de bal half maar zien de afvallende bal voor de voeten komen van Van Hout die zich geen moment bedenkt en de 1-3 binnen kegelt. Kort hierna kan de Udense aanhang weer juichen wanneer Van Hout in de zestien meter gehaakt wordt en de scheidsrechter de bal op de stip legt. Het is aanvoerder van Hout zelf die het vonnis voltrekt en de 1-4 op het bord zet. In deze eerste tien minuten na de rust is de wedstrijd daarmee wel direct beslist.

De wedstrijd zat daarmee op slot waarbij Woezik nog wel probeerde maar UDI de wedstrijd onder controle had. Soms waren er nog aardige acties maar veel gevaar voor de doelen was er niet meer. Met nog een minuut of zes te spelen is er dan nog wat te beleven voor de kleumende toeschouwers. Het is Peltzer die op een lange bal loopt terwijl UDI-doelman van Boxtel uit komt lopen. Terwijl de speler naar links uitwijkt richting rand van de zestien meter maakt van Boxtel geheel overbodig een overtreding wat hem geel en een pingel tegen oplevert. De inzet van Peltzer weet van Boxtel in eerste instantie te keren maar wanneer een Udense verdediger de bal wil wegwerken en tegen een medespeler op knalt is hij kansloos en komt de 2-4 eindstand op het bord. In die actie raakt van Boxtel bovendien geblesseerd en moet met onbekend letsel vervangen worden door reservedoelman van der Horst.

Aan de stand verandert verder niets meer en dus mag UDI drie punten noteren. Volgende week moet UDI op bezoek bij BVC'12 in Beek-Ubbergen welke ook in de onderste regionen bivakkeert maar dit weekend verrassend genoeg met 1-2 wist te winnen op bezoek bij Gemert. Geen ploeg om te onderschatten dus.

UDI: van Boxtel (87. van der Horst), Koca, van Dijk, Hofmeijer, van Geelkerken, Smits, Wolf, Gakpo, Oomen (87. Meulink), Wassenberg en van Hout (79. v.d. Heuvel).