Geen winnaar bij duel UDI-Baronie (1-1)

Algemeen - UDI-1

In de winterse kou speelden UDI en Baronie een gelijkopgaande strijd. Pas in het laatste kwartier kwam de wedstrijd een beetje los en scoorden beide ploegen eenmaal.

Op deze koude februari-zondag zaten veel mensen blijkbaar bij de warme kachel om te kijken naar het WK veldrijden of waren aanwezig bij de prinsenreceptie want langs het hoofdveld was de belangstelling beperkt. Het publiek zag UDI starten zoals verwacht met Hofmeijer voor de geschorste van Geelkerken en Kerkhof wederom op linksachter. De eerste helft leverde nauwelijks doelkansen op maar had de Udense verdediging haar handen vol aan de razendsnelle Eugenia en Richardson. De eerste echte kans is er pas vijf minuten voor de rust wanneer Richardson alleen voor open doel staat maar tot ontzetting van zijn ploeggenoten de bal naast het doel schiet. Op slag van rust krijgt ook UDI de eerste grote kans wanneer van Hout de bal in de kluts plots voor de voeten krijgt maar dan met links over het doel schiet.

Na de pauze is de eerste kans voor Eugenia maar de snelle aanvaller schiet oog in oog met UDI-doelman van der Horst tegen de keeper aan. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen is het weer van de Horst die een uitstekende redding in huis heeft bij een vrije trap van Baronie die hij gestrekt uit de benedenhoek weet te tikken. Kort erna staat Baronie ineens op 0-1. Hofmeijer speelt terug op zijn doelman maar door een stuit raakt die de bal verkeerd en springt terug het veld in waar Eugenia alert is en hij tikt de bal simpel in het Udense doel. Voor de Udense ploeg is dat het teken om direct wat feller aan te zetten om alsnog een gelijkspel te halen.

Er wordt bij UDI volop gewisseld en met Meulink, van den Heuvel en Hoefs komen nog enkele jonge frisse krachten in het veld. UDI wint wat meer duels maar echt gevaarlijk voor het doel wordt men nauwelijks. Toch komt een minuut of zes voor tijd alsnog de gelijkmaker op het bord. UDI heeft Baronie ver naar achter gedrukt en wanneer dan een afvallende bal wordt ingespeeld op routinier Hofmeijer lepelt die de bal met een bekeken boog over alles en iedereen heen in het Bredase doel. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte gelijkmaker. In de slotfase zet UDI nog verder druk maar in een kluwen van benen blijft de bal steeds weer steken. Uiteindelijk vindt scheidsrechter Kaper het genoeg geweest en moeten beide ploegen het doen met een enkel puntje.

Komende donderdag moet UDI nogmaals het veld in want dan wacht in Uden in de vierde ronde van de districtsbeker derdeklasser HBSV uit het Limburgse Blerick. Daarna kan de carnaval gevierd worden en week daarna maakt men zich op voor de verre uitreis naar het Zeeuwse Vlissingen.

UDI: van der Horst, Koca, van Dijk, Pennings, Kerkhof (82. Hoefs), Hofmeijer, Wolf, Gakpo (74. Meulink), Oomen (77. v.d. Heuvel), Wassenberg en van Hout.