ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Janne Verbakel van de JO13-1 is mee geweest met het Nationaal team O14

- Algemeen - Jeugd

Woensdag 9 mei werden we met het Nationaal team onder 14 verwacht bij Sportschule Wedau in Duisburg. Daar werden we ontvangen door de staf.

Tijdens de bespreking die plaatsvond werd ons verteld wat er die week allemaal zou gebeuren en wat we zouden gaan doen. Nadat de hotelkamers verdeeld waren en iedereen omgekleed was stond er om 4 uur een training gepland als voorbereiding op de wedstrijd van donderdag tegen Hamburg. Om 10 uur begon de wedstrijd die in een 0-0 gelijkspel eindigden, in deze wedstrijd hadden we veel kansen maar die werden helaas niet benut.

Het was vrijdagochtend en we hadden met elkaar ontbeten, tijd voor de bespreking waarin we de beelden van de vorige wedstrijd te zien kregen en met elkaar bespraken we wat we beter moesten doen om de volgende wedstrijd wel te winnen. Op vrijdag speelden we deze wedstrijd tegen West falen, hier hadden we in een van de vorige activiteiten al tegen gespeeld en toen eindigden het in een gelijkspel. Na een goede warming-up begon de wedstrijd. We speelden sterk met elkaar maar helaas viel er toch een goal voor West falen. De eindstand was 1-0 voor West falen. Het kwam binnen als een grote teleurstelling voor iedereen maar na even uitlopen onder leiding van de fysio vonden we dat we de hoop erin moesten houden en door moesten gaan naar de volgende wedstrijd. In de middag hadden we rust op onze kamers en werd er in groepjes de beelden van de wedstrijd bekeken en verteld wat je goed deed en wat je anders moest doen.

Op zaterdag moesten we om 11:15 spelen tegen Brandenburg, ook hier waren we goed op voorbereid en we dachten dat het hier moest gaan lukken. Al vrij snel viel voor ons de 1-0 via een kopbal, maar dat was niet genoeg. De doelpunten kwamen maar niet en in de tweede helft kwam de gelijkmaker. Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 1-1. Na lang uitgelopen en gerust te hebben kregen we de opdracht om de wedstrijden van de andere teams te gaan bekijken en in te vullen wat de sterke en zwakke punten waren zodat we daar op voorbereid waren als we tegen hen zouden spelen. Omdat we op zondag de wedstrijd al om 9:15 speelden was er geen tijd om een wandeling te maken in de ochtend, dus dat werd zaterdagavond gedaan. We bespraken tijdens die wandeling met elkaar dat we het toernooi toch wel goed wilden afsluiten en dat er in de laatste wedstrijd toch wel echt gewonnen moest worden en dat er veel gescoord moest worden.

Zondagochtend zijn we vroeg opgestaan en al het hard werken werd al vrij snel met veel goals beloond. Hoewel we oneindig veel kansen hadden was de wedstrijd tegen Bremen geëindigd in een 6-0 winst. Dit was dan ook een vreugde voor ons allen, dat we na het hard werken in de training en de andere wedstrijden toch nog konden laten zien dat we ook konden scoren bracht bij iedereen een goed gevoel. Het was al weer zondagmiddag en dat betekende het einde van 5 mooie dagen. We eindigden dit toernooi met een 14de plek, van te voren hadden we toch iets hoger gehoopt maar we zijn toch blij met ons resultaat en we hebben ons tijdens deze dagen als team veel ontwikkeld. Bayern heeft het toernooi uiteindelijk gewonnen. Ik ben blij dat dit heb mee mogen maken en heb hier veel geleerd van de andere speelsters en trainers. Deze week was een super mooie ervaring.

Groetjes Janne Verbakel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.