ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Oranje O17 poulewinnaar en gaat naar het EK in Engeland (Update Foto's)

Algemeen

Oranje onder 17 kan de koffers pakken. In mei reist de ploeg van KNVB-coach Kees van Wonderen af naar het EK in Engeland. Een 2-0 overwinning tegen Turkije is dinsdagavond ruim voldoende voor plaatsing. “Geweldig”, geniet KNVB-coach Kees van Wonderen. “Hartstikke gaaf dat we ons weer met de internationale top kunnen gaan meten.”

Bron: onsoranje.nl

Om klokslag 19 uur is iedereen er klaar voor. Verwachtingsvol kijken 22 spelers naar scheidsrechter Rohit Saggi uit Noorwegen. Maar die kijkt terug. ‘We moeten wachten op het teken om te beginnen’, gebaart hij. Minutenlang staart iedereen in het luchtledige. Dan is daar het verlossende teken. Beginnen!

Rommelig Oranje

Direct ramt Turkije de bal naar voren. Gelukkig is Shurandy Sambo niet afgeleid door de vertraging. De verdediger glijdt de bal over de zijlijn. Het blijkt de aanzet te zijn tot een uiterst felle eerste helft van de kant van Turkije. Vol enthousiasme jagen de bezoekers op iedere bal. Het zorgt voor een uitermate rommelig eerste bedrijf van de kant van Oranje, dat nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval komt.
Het goede nieuws; ook Turkije rijgt de kansen nou niet bepaald aaneen, hoewel het duidelijk meer mogelijkheden bij elkaar voetbalt. Het slechte nieuws; de kansen van Nederland zijn gemakkelijk op de vingers van een hand te tellen. Sterker nog; met een beetje goede wil is er een kansje te noteren voor spits Brian Brobbey, maar dat is het dan wel. Keeper Muhammet Tepe let goed op en is de spits van Onder 17 te vlug af.

Gouden wissel

Na de pauze verandert er aan dat beeld in eerste instantie nog weinig. Dan grijpt Van Wonderen in. Hij haalt de onzichtbare Nigel Thomas naar de kant en brengt Quinten Maduro. Dat blijkt een gouden zet. Binnen een minuut haalt de invaller twee keer de achterlijn, de tweede keer valt de bal via Crysencio Summerville voor de voeten van de instormende Enric Llansana en is het 1-0.
“Een bevrijding”, weet Van Wonderen, die ziet dat zijn team de schroom dan van zich af gooit. Duurt het eerst vijftig minuten voor Oranje gevaarlijk wordt, de tweede kans laat niet zolang op zich wachten. Bram Franken combineert met de andere invaller, Toshio Lake, en schiet uit moeilijke hoek net naast.

Duel beslist

De 0-2 valt even later alsnog en weer komt de treffer vanaf de linkerkant. Mohammed Ihattaren versnelt tussen twee verdedigers door en schiet in de verre hoek raak. Duel beslist, Oranje gaat naar het EK. Met dank aan de wissels, weet Van Wonderen. “De invallers hebben echt iets toegevoegd”, geniet de coach na afloop. “Dat hadden we ze ook op het hart gedrukt. ‘Zorg dat je klaar bent en het team kunt helpen.’ Dat hebben ze geweldig gedaan. Echt een teamprestatie.”

Over twee maanden volgt de beloning wanneer Onder 17 richting Engeland afreist. “Een geweldige ervaring”, weet de coach uit ervaring. “Waar we toe in staat zijn?” Hij denkt even na. “Dat is lastig. Je weet maar nooit hoe het loopt op een EK. Het hangt af van de vorm van de dag. En wat geluk. Dit is echt een groep. Een groep ook die elkaar aanvult. En waar dat eindigt, geen idee. We zijn in ieder geval goed genoeg om een eind te komen.”

Dank

UDI’19/CSU vond het leuk dat onze accommodatie een van de uitverkoren sportparken was om dit EK-kwalificatie toernooi te houden, de andere accommodatie was rksv Schijndel. UDI’19 wil graag iedereen bedanken die op enigerlei wijze zijn/haar bijdrage heeft gegeven om dit toernooi tot ’n succes te maken.  

 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.