Ruime thuisnederlaag UDI tegen Gemert (0-3)

Algemeen - UDI-1

De Udense tricolores hadden vandaag niets in te brengen tegen de bezoekers uit Gemert. In waarschijnlijk het zwakste optreden van dit seizoen kreeg UDI nauwelijks een serieuze kans. Gemert kreeg er meerdere en won uiteindelijk terecht met 0-3.

Naast de reeks bekende afwezigen bleek ook Roald van Hout na de afgelopen zondag opgelopen blessure niet fit genoeg om te kunnen spelen. Trainer Bert Ruijsch had gekozen voor van Dongen en van den Heuvel voorin met Wolf wederom op het middenveld, Bij Gemert ontbrak zoals al vrijwel het gehele seizoen doelman van Ommeren en in de warming-up bleek ook van Berlo niet te kunnen spelen maar in zijn plaats kwam Jeremias Carlos David in de ploeg. Samen met Ruben Rodrigues bezorgden deze beide spelers de Udenaren handenvol werk.

Al kort na aanvang van de wedstrijd liet Gemert de aanvallende intenties zien en werd UDI terug gedrongen op eigen helft. Het zijn de eerder genoemde David en Rodrigues die samen met spits Jansen de eerste kansen creëeren. Bij UDI zijn er twee halve kansjes voor Wassenberg en van Dongen maar echt gevaarlijk wordt men niet. Gemert daarentegen blijft druk zetten en het lijkt een kwestie van tijd voordat de bezoekers zullen gaan scoren. Wanneer Jansen en Kemper een lage voorzet net niet kunnen raken ontsnapt UDI nog maar een minuut of zeven voor rust valt dan eindelijk de verdiende treffer voor Gemert. Een lange voorzet vanaf rechts komt voor de voeten van Ralf Kemper die met een halve volley de bal fraai binnen schiet (0-1).

Bij UDI blijven van Dongen en vam den Heuvel in de rust in de kleedkamer achter en komen van Dijk en Meulink voor hen in de ploeg. Van Dijk gaat centraal achterin aan de slag zodat Hofmeijer doorschuift naar het midden en Wolf de rechtsbuiten positie gaat invullen. Even lijkt UDI feller aan te zetten in de duels maar helaas voor de Udenaren is het Gemert dat kort na de rust weer weet te scoren. Een lange bal vanaf links komt voor de voeten van David die doelman van Boxtel opzoekt maar deze niet kan passeren. David bewaard echter de rust en ziet de vrijstaande Rodrigues die het geboden buitenkansje eenvoudig weet te verzilveren en daarmee het verschil op twee brengt. Na een uur spelen is de wedstrijd echt gedaan wanneer van Dijk binnen de vijf meter een overtreding maakt op Kemper en scheidsrechter Smit besluit tot een strafschop voor Gemert en rood voor van Dijk, wat toch wel zwaar gestrafd was. Spits Ron Jansen zet zich achter de pingel maar UDI-doelman van Boxtel haalt de bal netjes uit de benedenhoek zodat de stand 0-2 blijft maar UDI wel met tien man verder moet.

UDI krijgt nog kleine kansjes via Gakpo maar een treffer zit er niet in. Gemert blijft aanvallen en heeft vooral met David en Rodrigues twee uitstekende aanvallers binnen gehaald die constant voor dreiging zorgen. In het laatste deel van het duel komt Gemert zelfs nog op 0-3 wanneer de ingevallen Lalisang teveel ruimte krijgt en vanaf de rand van de zestien koeltjes met een strakke schuiver de Udense doelman passeert en daarmee de dik verdiende 0-3 op het scorebord brengt.

Gemert was vandaag de verdiende winnaar in deze derby waarin UDI te weinig heeft kunnen laten zien. De groep zal zich deze week ongetwijfeld bezinnen over het feit waarom de beide laatste duels tegen EHC en Meerssen zoveel beter waren en vandaag niemand zijn goede vorm kon laten zien. Door deze uitslag haakt UDI ook even af in de strijd om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Volgende week zondag gaat men op bezoek bij Baronie in Breda en zal dan weer gaan weer gaan proberen de punten mee naar Uden te nemen.

UDI: van Boxtel, Koca, Pennings, Hofmeijer, Smits (84. Kerkhof), Wolf, Gakpo, van Geelkerken, van Dongen (46. van Dijk), Wassenberg en van den Heuvel (46. Meulink).