ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI en Jong Den Bosch in evenwicht (3-3)

Algemeen - UDI-1

Op de laatste speeldag speelden UDI en Jong Fc Den Bosch vandaag gelijk tegen elkaar. UDI kwam na de pauze binnen vijf minuten op een 0-3 achterstand en pas in het laatste half uur wisten de Udenaren zich te herpakken en kwam het verdiend op gelijke hoogte waar winst ook nog mogelijk was geweest. UDI beeindigd dit seizoen daarmee op een vijfde plek op de ranglijst en kan zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

UDI en Jong Den Bosch in evenwicht (3-3)

De Udenaren moesten het vandaag zonder Wolf (werk) en Koca (schorsing) zodat Wijdeven op rechtsachter begon en Oomen op het middenveld speelde. Al na tien seconden spelen kregen de Udenaren een wake-up call toen een Den Bosch speler vrij voor doelman van Boxtel verscheen maar waarschijnlijk zelf ook verrast de bal over het doel mikte. UDI heeft het ook vandaag weer lastig tegen de behendige jonge voetballers van Den Bosch die steeds iets sneller zijn en de achterhoede het nodige werk geven. Na bijna een kwartier ontsnapt UDI wanneer een Bossche aanvaller Pennings omspeelt en vervolgens beheerst de bal richting verre paal stuurt maar gelukkig voor UDI eindigde die op de paal. Het aantal goede acties van de Udense ploeg zijn spaarzaam de eerste helft. Lars van Geelkerken lijkt een kans te gaan krijgen maar op het moment dat hij de bal het beslissende tikje wil geven wordt de bal onderschept. De beste kans is voor Wassenberg uit een voorzet vanaf links van v.d. Kerkhof maar zijn kopbal eindigt recht in de handen van doelman Sikking. 

Na de pauze komt van Horrik bij UDI voor Gakpo en ook Den Bosch wisselt tweemaal. Terwijl de regen voor de pauze nog meeviel was dat na de hervatting niet meer het geval en gingen de sluizen open. Als dan ook nog een pittig onweer opsteekt besluit scheidsrechter Kok om een tiental minuten naar binnen te gaan. Na terugkeer op het veld lijkt UDI even niet scherp te beginnen want in geen tijd staat er 0-3 op het scorebord. Op een soortgelijke wijze als eerder dit seizoen in Den Bosch missen we verdedigend de scherpte en combineert de Bossche ploeg razendsnel door de Udense verdediging. In eerste instantie is het Jagt die Wijdeven fopt en de 0-1 binnen schiet. Vervolgens is het tweemaal Hoffman die op basis van pure snelheid voor gevaar zorgt en eerst beheerst afrondt na een scherpe counter en kort erna zeer oplettend is en een rebound binnen schiet.

UDI en Jong Den Bosch in evenwicht (3-3)

Dit is voor de Udenaren wel het signaal om er nog eens vol in te gaan en te knokken voor een beter resultaat. Binnen een minuut na de 0-3 is de 1-3 een feit wanneer Lars van Geelkerken in een rechtstreeks duel zijn tegenstander klopt en voor kan geven op Wassenberg die achter het standbeen langs scoort. Helaas voor de Bossche ploeg blijkt een speler in dat duel verkeerd terecht te zijn gekomen en moet met een brancard van het veld zodat zij met tien spelers verder moeten omdat er reeds drie keer is gewisseld. Bij UDI komt dan Hofmeijer in het veld die een dag eerder definitief liet weten aan de Udense TC dat hij na dit seizoen stopt in de selectie. Hij krijgt direct de aanvoerdersband overhandigd van van Hout en UDI gaat vol gas geven. Ineens zijn  er weer de snelle combinaties en hoewel zeker niet alles perfect loopt is er wel veel meer dreiging. Een van richting veranderd schot van Joep van Geelkerken zorgt dan voor de 2-3 en met nog twintig minuten te spelen zit een gelijkspel of zelfs meer er zeker nog in. 

Eerst is het Hofmeijer die met links een bal buiten bereik van eenieder op de paal knalt maar kort erna is het toch raak. Een vrije trap van van Hout wordt aan de eerste paal door invaller van Horrik prima binnen gewerkt (3-3). UDI zet dan door en ziet een schot van van Hout op de paal eindigen maar weet niet meer te scoren. Met het gelijke spel eindigt UDI op plek vijf van de eindrangschikking, een plaatsje achter de tegenstander van vandaag Jong Fc Den Bosch. Met het slotsignaal eindigde vandaag ook de actieve UDI1-loopbaan van Randy Hofmeijer en Joep van Geelkerken die aangegeven hebben de voorkeur te gaan geven aan het gezin. De Udenaren gaan deze twee uitstekende voetballers missen komend seizoen. Randy was de speler die kort draaiend en met een feiloze techniek zijn  tegenstanders achter zich liet. Joep zal vooral herinnerd worden als de speler met de geweldige lange bal maar vooral ook als balafpakker en om zijn gave om een bal met de borst perfect te controleren en daarmee directe duels te winnen. Tenslotte was dit ook het laatste duel van hoofdtrainer Ruijsch en assistent Wijlaars die beiden volgend seizoen bij Fc Den Bosch werkzaam zullen zijn.

UDI: van Boxtel, Wijdeven, van Dijk, Pennings, v.d. Kerkhof, Lars van Geelkerken, Joep van Geelkerken (83. v.d. Heuvel), Gakpo (46. van Horrik), van Hout, Wassenberg en Oomen (66. Hofmeijer).

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.