UDI met driepunter terug uit Meerssen (2-3)

Algemeen - UDI-1

De Udenaren speelden vandaag met name de eerste helft prima voetbal en kwamen kort na rust op een terechte 0-3 voorsprong. Vervolgens werd het iets slordiger en scoorde Meerssen. Toen in de slotminuut ook de 2-3 nog viel werd het even spannend maar de drie punten bleven in handen van de Udenaren.

Bij UDI ontbrak vandaag trainer Bert Ruijsch die vanwege gezondheidsredenen verstek moest laten gaan. Assistent Stef WIjlaars had dus vandaag de touwtjes in handen en zag in de warming-up Hofmeijer definitief afhaken in verband met spierklachten. In de persoon van Nick van Dijk was er echter een uitstekende vervanger beschikbaar die een prima wedstrijd afleverde. De andere mutatie was de positie van aanvoerder van Hout die nu op zijn vertrouwde rechsbuiten positie was gepositioneerd terwijl Wolf, Gakpo en van Geelkerken het sterke driemans middenveld vormden. Na enkele kansjes over en weer is de eerste dikke kans voor UDI wanneer van Geelkerken vrij voor doel kan koppen na een voorzet van Van Hout maar helaas voor hem ging de bal net over het doel. Direct erna is het weer bijna raak maar nu is het Wassenberg die de bal op de paal kopt. UDI is in die fase van de wedstrijd al veel sterker dan Meerssen en een treffer lijkt een kwestie van tijd. Wanneer na iets meer dan een kwartier Wassenberg een actie maakt binnen de zestien en een speler van Meerssen een forse sliding inzet maar alleen de Udense spits raakt kan scheidsrechter van der Werff de bal alleen maar op de stip leggen. Vanaf elf meter is Pennings uitermate beheerst en dus is er de 0-1 voorsprong.

UDI heeft dan de smaak te pakken en drukt direct door. Een lange bal van Koca naar het hoofd van Wassenberg wordt door de Udense spits terug gekopt richting rand zestien meter waar Gakpo komt inlopen en met links de bal ineens in het net deponeert, een bijzonder fraaie treffer. Bij Meerssen heeft men het dan vooral druk met elkaar en de scheidsrechter maar die trekt zich weinig aan van de opmerkingen van de Limburgers.

Direct na de rust gaat UDI verder waar het de eerste helft mee gestopt was. Na een vloeiende aanval komt de bal op links bij Wassenberg die een tegenstander passeert en vervolgens de bal panklaar op het hoofd van de inlopende van Hout plaatst die de 0-3 op het virtuele scorebord bracht, het echte scorebord ontbrak namelijk vanwege onderhoudswerkzaamheden. Direct erna is er nog een goede kans voor Wassenberg maar de Udense spits heeft de pech dat doelman Quaden met de benen redding kan bengen. Uit een hoekschop gebeurt dan echter waar de Udense ploeg wel eens vaker last van heeft. Even is de concentratie weg en via enkele benen valt de bal ineens in het Udense doel. Meerssen probeert dan aan te zetten maar kan nauwelijks echt gevaarlijk worden. Centraal achterin staat het duo Pennings en van Dijk goed te verdedigen en op rechts is uitblinker Koca zijn directe tegenstander steeds te slim en te snel af. Van den Heuvel lijkt dan de wedstrijd alsnog op slot te gaan gooien maar oog in oog met de doelman weet hij deze niet te passeren.

Meerssen is nu meer in balbezit maar veel gevaar brengt dat aanvankelijk nog niet, Bij UDI krijgt Wassenberg nog een kans maar zijn schot gaat rakelings naast. De thuisclub zet dan nog eens extra aan en dan mag ook UDI-doelman van Boxtel zijn kunnen tonen. Hij weet echter de inzetten van Borgers en Odekerken prima te keren. Aan de andere kant krijgt ook van Hout na een combinatie met Gakpo nog een dikke mogelijkheid maar zijn schot gaat over. In de slotminuut wordt het nog even spannend wanneer UDI in de eigen vijf meter verzuimd een bal weg te werken en verdediger Michiel Knops het beslissende tikje geeft voor de 2-3. Ondanks vijf minuten extra tijd komt de overwinning voor UDI niet meer in gevaar maar dat zou ook onterecht zijn geweest want als er vandaag een ploeg aanspraak mocht maken op de winst was dat UDI. Het betekent in ieder geval drie punten in de pocket en nu gaan voorbereiden op het duel volgende week zondag thuis in Uden tegen EHC uit Hoensbroek.

UDI: van Boxtel, Koca, Pennings, van DIjk, Smits, Wolf, Gakpo, van Geelkerken, van Hout (90. Kerkhof), Wassenberg (85. van Dongen) en van den Heuvel (74. Meulink).