ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI op bezoek bij grote onbekende BVC'12

Algemeen - UDI-1

Voor UDI en haar trouwe supporters gaat de reis zondag naar Beek-Ubbergen. Tegenstander is BVC'12 dat in het seizoen 2012-2013 nog in de vijfde klasse uit kwam en vervolgens binnen een tijdsbestek van vijf seizoenen door wist te stoten naar de hoofdklasse. 

UDI op bezoek bij grote onbekende BVC'12

De vereniging BVC'12 is geen grote club maar heeft op zaterdag toch vijftien jeugdteams die in de competitie uitkomen. Naast een veteranen- en een zaterdagteam spelen er nog drie seniorenteams op de zondag. De vereniging bestaat dus al sinds 1912 en heeft in tegenstelling tot de Udenaren het eeuwfeest al achter de rug.

Blijkbaar heeft de vereniging de afgelopen jaren een aantal weldoeners weten te strikken die spelers konden binnenhalen om het niveau van het eerste team te verhogen. Een opmars in vijf seizoenen vanuit de kelder van het zondagvoetbal naar de Hoofdklasse is anders niet te verklaren.

Na een moeizame start in de Hoofdklasse B behaalde het team de laatste twee weken prima resultaten. Twee weken geleden won men thuis met 1-0 van Baronie en afgelopen zaterdag verraste men iedereen met de 1-2 winst op bezoek bij koploper Gemert. Gemert kwam nog wel op voorsprong maar vervolgens bleken de Bekenaren behoorlijk effectief want uit vier kansen wist men twee doelpunten te scoren. BVC'12 speelt haar thuiswedstrjden ook op een natuurgrasmat maar blijkbaar is de ondergrond erg gevoelig voor water. Gezien de vele regen van de laatste dagen en de voorspelling van nachtvorst later deze week zou het nog wel eens spannend kunnen worden of er komend weekend gespeeld kan worden.

De Udenaren zijn dus gewaarschuwd voor een ploeg die aan zelfvertrouwen heeft gewonnen. Afgelopen zondag speelde UDI tegen Woezik en won zeer overtuigend met 2-4. Vervelend voor de Udense ploeg was wel dat doelman van Boxtel in de slotfase geblesseerd het veld moest  verlaten en naar het zich laat aanzien de rest van dit kalenderjaar niet meer inzetbaar is. Met van der Horst beschikken de Udenaren echter over een prima vervanger. De inzet voor zondag zijn uiteraard weer drie punten om de weg omhoog verder in te zetten want zoals een Woezik-supporter afgelopen zondag terecht constateerde: "als jullie zo blijven voetballen gaan jullie snel stijgen op de ranglijst".

De wedstrijd tegen BVC'12 begint trouwens om 14:00 uur.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.