ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI verrast met ruime winst tegen Juliana'31 (5-1)

Algemeen - UDI-1

UDI en het bezoekende Juliana'31 gingen vandaag lange tijd gelijk op maar in het laatste deel van de wedstrijd maakte UDI het verschil met drie treffers in de laatste zeven minuten. Grote uitblinker was Sidney Gakpo die vanmiddag driemaal wist te scoren. Een mooie opsteker voor de door blessures zwaar gehavende ploeg van de Udenaren.

UDI verrast met ruime winst tegen Juliana'31 (5-1)

De ziekenboeg bij de Udenaren is een voortdurende bron van zorg en daar leken deze week Pennings (voet) en Smits (lies) nog eens bij te komen maar gelukkig bleken beiden in staat, hoewel zeker niet okselfris, aan de wedstrijd te beginnen. Ten opzichte van afgelopen week begon Wijdeven nu rechts voorin en schoof youngster van Dongen door naar de linkerflank. De wedstrijd begon redelijk gelijkopgaand met twee ploegen die beiden zichtbaar niet in hun beste vorm verkeren. Toch was het UDI dat langzaam maar zeker gevaarlijker werd en na ruim een kwartier kwam de Udense ploeg dan ook op voorsprong. Het is Wolf die inspeelt op Gakpo die dan goed wegdraait bij zijn directe tegenstander en beheerst met links de 1-0 binnen schiet. De bezoekers uit Malden probeerden wel aan te vallen maar de lange en/of hoge ballen zorgden nauwelijks voor gevaar, Kort voor de rust kroop UDI ogenschijnlijk door het oog van de naald toen Sam Niland (meest dreigende speler van Juliana'31) naar de grond getrokken leek te worden. Scheidsrechter Wassink stond dichtbij en was duidelijk dat hij vond dat het geen pingel was. In de slotminuten is er eerst nog een kans voor van Dijk op aangeven van Wijdeven maar doelman de Kluis redt. Aan de andere kant is het Niland die UDI-doelman van Boxtel tot een redding dwingt.

 

UDI verrast met ruime winst tegen Juliana'31 (5-1)

Na de pauze komen de gasten veel feller uit de kleedkamer en al snel moet van Boxtel enkele keren redding brengen. In een kluwen van spelers krijgt Niland een schietkans maar zijn schot gaat hard voorlangs. Er zijn nog geen tien minuten gespeeld na de pauze als Juliana'31 verdiend op gelijke hoogte komt. Een voorzet vanaf links komt bij spits de Jong in de voeten en die plaatst de bal beheerst in de rechterhoek (1-1). UDI had het in die fase moeilijk en zag Smits alsnog afhaken met een pijnlijke lies. Het was echter wederom Gakpo die de Udenaren het goede voorbeeld gaf. Na een een-twee met Wassenberg krijgt hij van laatstgenoemde de bal mooi aangespeeld en ogenschijnlijk zonder moeite wordt de bal over de kansloze doelman de Kluis gestift. Een hele fraaie treffer waarmee de Udenaren weer op voorsprong komen. Juliana'31 geeft zich nog niet gewonnen en meldt zich steeds met veel lange mensen voorin om de duels in de lucht aan te gaan. Met nog een kwartier op de klok is er een luchtduel waarbij Pennings en Jens Rossen hard tegen elkaar aan komen. De UDI-aanvoerder moet noodgedwongen naar de kant en wordt vervangen door Massa. Juliana-speler Rossen probeert het nog wel even maar moet enkele minuten later toch ook aangeslagen van het veld. 

In deze fase schuift van Geelkerken wat meer in een verdedigende rol en neemt Wolf de Udenaren op sleeptouw met enkele fraaie acties. Eerst is het Wolf zelf die goed wegdraait van zijn tegenstanders, richting de zestien meter snelt en vervolgens met een bekeken schuiver de 3-1 op het scorebord brengt. Bij de gasten lijkt dan iets te breken en is het UDI dat fel naar voren speelt. Een sterke actie van de ingevallen Kerkhof op links zorgt voor balbezit en vervolgens een bekeken afgelegde bal op de ingevallen Hoefs die laat zien een neusje voor de goal te hebben door koeltjes de 4-1 binnen te werken. In de blessuretijd komt het slotstuk van dit duel met de derde treffer van 'man of the match' Gakpo. Het is Wolf die in balbezit wordt gebracht en als vanouds op rechts zijn tegenstander passeert. Zijn verre voorzet wordt aan de tweede paal op het hoofd van Gakpo gelegd die knap zijn derde treffer van de middag binnen werkt. De 5-1 is een overwinning die vooraf, in deze hoogte tenminste, niemand had verwacht maar wel een waar de Udenaren erg aan toe waren. Volgende week gaat UDI op bezoek bij Jong Fc Den Bosch en hopelijk kan UDI dan met hetzelfde gevoel van het veld stappen met drie punten op zak.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, Pennings (80. Massa), Smits (66. Kerkhof), Wolf, Gakpo, van Geelkerken, Wijdeven, Wassenberg en van Dongen (73. Hoefs).

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.