ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI zonder punten terug uit Vlissingen (2-0)

Algemeen - UDI-1

In een duel zonder veel hoogtepunten lukte het UDI vandaag niet om punten mee te nemen vanuit Vlissingen. Op een moeilijk bespeelbaar veld had de thuisclub de eerste helft een licht overwicht en kwam op voorsprong. Na de rust drong UDI iets meer aan maar wist het slechts zelden een echte vuist te maken. Kort voor tijd besliste Nyemb met zijn treffer definitief het duel in het voordeel van de Zeeuwen.

UDI zonder punten terug uit Vlissingen (2-0)

Voor UDI begon de zondag met een tegenvaller want zowel Gakpo als Pennings moesten ziek thuis blijven en in de warming-up bleek ook Oomen last te hebben van een blessure. Luuk Meulink die de laatste weken vooral als invaller binnen de lijnen kwam mocht daarom vanaf de aftrap beginnen. Jaap Kerkhof kreeg de voorkeur boven de herstelde Smits die de hele wedstrijd op de bank zou blijven. Onder een winters zonnetje waren slechts zo'n honderd bezoekers afgekomen op dit duel en die zagen vanaf het begin twee ploegen die het lastig hadden op het hobbelige veld. De eerste doelpoging was er pas na bijna twintig minuten toen Eryuruk schoot maar doelman van der Horst goed redding bracht. UDI hanteert veel de lange bal maar weet de voorwaartsen nauwelijks te bereiken en bovendien staat de verdediging van de Zeeuwen solide en wint de meeste persoonlijke duels.

Zo'n tien minuten voor de rust komt Vlissingen op voorsprong wanneer Manuhuwa een vrije trap neemt die onder de springende UDI-muur doorgaat maar blijkbaar toch iets te ver in de hoek geplaatst is voor doelman van der Horst om een tegentreffer te voorkomen. Kort voor rust is er een klein kansje voor van Hout maar de doorgekopte bal blijft enigszins onder het lichaam steken en is dus lastig te bespelen.

Na de pauze start UDI feller en krijgt het al snel een kans via Meulink maar zijn schot met links wordt door doelman van Belzen met de voet gekeerd. Dan komt na vele maanden blessureleed Marc Koot binnen de lijnen waarmee UDI nog iets meer druk kan zetten. Toch blijft de verdediging van Vlissingen solide staan en wint het veel directe duels. Uit een aanval via Koca krijgt Meulink balbezit die dan naar zijn favoriete linker draait maar zijn schot gaat helaas voor de Udenaren over het doel. Vlissingen loert continue op de counter via de snelle mensen voorin. Terwijl de Udenaren het gevoel krijgen dat een puntje er wellicht nog in zit maakt Nyemb vijf minuten voor het einde aan die illusie een einde door een voorzet van rechts goed aan te nemen en na een draai beheerst in te schieten.

UDI zonder punten terug uit Vlissingen (2-0)

In de absolute slotfase probeert UDI dan nog met extra mankracht voorin een beslissing te forceren. Er is ondermeer nog het debuut van Thijs v.d. Linden, de middenvelder die de laatste weken bij het tweede team veel goede dingen liet zien, en vandaag dus voor het eerst in UDI 1 minuten mag maken. De Udenaren kwamen echter niet meer tot scoren en moesten dus zonder punten weer de bus in voor de lange rit terug naar Uden. Volgende week staat voor UDI het thuisduel tegen IFC op het programma al zou de voorspelde nachtvorst in de tweede helft van de week nog wel eens roet in het eten kunnen gooien.

UDI: van der Horst, Koca, van Dijk, Hofmeijer, Kerkhof, van Geelkerken, Wolf, Meulink (88. v.d. Linden), v.d. Heuvel (60. Koot), Wassenberg en van Hout.

 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.