Verdiende winst voor UNA in oefenduel tegen UDI (2-0)

Algemeen - UDI-1

In de derde oefenwedstrijd van dit seizoen stond er voor UDI een pittige tegenstander op het programma. In Zeelst werd tegen derde divisionist UNA terecht met 2-0 verloren. Voor de pauze bleef de strijd enigszins gelijk op gaan ondanks een bal op de paal en de lat door UNA. Na de pauze was de thuisclub veel sterker maar vielen beide doelpunten toch te gemakkelijk.

UDI begon de wedstrijd in dezelfde formatie als afgelopen dinsdag tegen Achilles Veen. Bij UNA zagen we veel bekende namen op de tenues van spelers die we in eerdere seizoenen ook tegen zijn gekomen. De captain bij UNA is nog altijd Niek van Boekel en daarnaast spelen er bijvoorbeeld ook Brian Boogers die na een uitstapje bij Achilles'29 afgelopen winter weer terugkeerde bij UNA en Mart van de Gevel (ondermeer ex-Nuenen). In de eerste helft liet UNA zien dat het prima kon combineren ondanks de zeer hobbelige kunstgrasmat. De kansen die er kwamen waren van wat verder weg met ondermeer een afstandsschot van Niek van Boekel dat de lat raakte.

Na de pauze begon de wedstrijd met invaller Hofmeijer voor linkeraanvaller van den Heuvel. Gakpo schoof door naar de linkerkant en Hofmeijer speelde centraal vanaf het middenveld. De wedstrijd was direct veel opener met meer acties van beide teams en veel meer werk voor de beide doelmannen. Opvallende man bij de thuisclub was invaller Idi Camara die liet zien een sterke spits te zijn. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam dan ook van zijn voet na een voorzet vanaf links maar verdedigend zagen de Udenaren er daar niet goed uit want de UNA-aanvaller kreeg wel heel veel ruimte. Vrijwel direct in de tegenstoot geeft Gakpo een mooie voorzet vanaf links maar kopt Wassenberg rakelings naast het doel. De thuisclub wisselt dan zes spelers maar bouwt desondanks het veldoverwicht na rust verder uit.

Na een kwartier in de tweede helft komt UNA op 2-0 wanneer een hele verre inworp zomaar voor de voeten valt van Boogers die volledig vrijstaand dankbaar het doelpunt maakt. Ook bij UDI volgen dan nog de nodige wissels maar het spelbeeld wijzigt er niet door. UNA is de tweede helft sterker en geeft achterin niets weg. Een duidelijke en verdiende overwinning voor de geel-zwarten die lieten zien over een prima ploeg te beschikken.

UDI moet komende woensdag weer aan de slag in de volgende oefenwedstrijd en dan komt eersteklasser ZSV uit Deurne in Uden op bezoek.