ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

Afgelopen voorjaar heeft een vijftiental vrijwilligers een EHBO-cursus gevolgd bij UDI’19, onder leiding van Francois Waterschoot. Behoudens  de eerste hulp beginselen is ook specifiek ingegaan op sportblessures en hulpverlening op het Sportpark.

Dankzij een goed cursusboek, de enthousiaste cursusleiding en deelname van de cursisten werd er toegewerkt naar goede scholing. Niet alleen de analyse, diagnostiek en de behandeling, maar ook de samenwerking met anderen op het UDI-terrein en met de volgende lijn, zoals fysiotherapie, huisartspost en ambulance, kwamen aan bod. Bij Wolbert fysiotherapie werd ingegaan op spierletsels en het aanleggen van tape en massage, verder gaven een medewerker van GGD Ambulance, een medewerker van de Spoedzorg Ziekenhuis en een medisch specialist hun theoretische input en praktische tips en inzage in het handelen in de praktijk.

Reeds tijdens de cursus zijn de cursisten al in de praktijk ingezet en met ingang van het seizoen 2017-2018 is er op wedstrijddagen EHBO aanwezig op het sportpark van UDI’19, hetgeen gecoördineerd wordt door het hoofd EHBO, dhr. Wiel Frencken, die dit al vele jaren vaak alleen op zich heeft genomen.

Tijdens de Open Dag reikte voorzitter Paul Rüpp het eerste EHBO-certificaat uit aan Henrieta van Hek, deelneemster aan de cursus, zij is vaak reeds op het Wedstrijdsecretariaat op zaterdag en zondag aanwezig. Zowel Henrieta van Hek als cursusleider Francois Waterschoot van B.T.B. Fire & Medical Support B.V. werden met een bos bloemen in het zonnetje gezet. Zaterdag jl. hebben onze EHBO-ers vele kleinigheden op kunnen lossen en op zondag kwamen er vele positieve reacties van spelers en begeleiding toen er meer dan eens een succesvol beroep op onze nieuwe, gecertificeerde, vrijwilligers werd gedaan.

Deze nieuwe service zorgt ervoor dat u en uw kinderen veilig op het sportpark van UDI’19 kunnen verblijven. Een AED is al jaren aanwezig en uptodate en zorgt ook bij andere dan sport gerelateerde blessures voor een adequate eerste hulp. We blijven onze EHBO-vrijwilligers actief begeleiden qua scholing. Voor het komende jaar blijven we op zoek naar extra mensen die ons kunnen ondersteunen om op wedstrijddagen de EHBO-post bemand te houden. Dus heeft u reeds EHBO of kent u iemand met EHBO en wil u toetreden tot het enthousiaste team van EHBO UDI’19 dan kunt u zich aanmelden bij UDI via Sportenmaatschappij@udi19.nl. We willen dit succesvolle initiatief onderhouden en uitbouwen, waarbij we uw hulp en bijdrage van harte verwelkomen.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.