Weer nederlaag UDI bij Groene Ster (3-1)

Algemeen - UDI-1

De Udense ploeg moest vandaag voor de tweede keer in een korte tijd weer haar meerdere erkennen in Groene Ster. De ploeg uit Heerlerheide won een maand geleden voor de beker en ook vandaag was men te sterk. Een tegenvaller voor de Udense ploeg die door de nederlaag de koppositie in de derde periode moet gaan delen.

Bij aankomst in Heerlerheide had UDI een verrassing in petto voor de meegereisde supporters want zowel Rinke Pennings als Joep van Geelkerken stonden in de basiself. De opstelling werd echter ook een verrassing want tot bevreemding van de Udense aanhang bleek UDI te gaan starten met een vijfmans achterhoede met van Dijk, Pennings en van Geelkerken centraal achterin. In de eerder gespeelde bekerwedstrijd had UDI het lastig op het middenveld en wist de voorwaartsen nauwelijks te bereiken. Datzelfde kwam vandaag weer uit want al snel in de wedstrijd wist Groene Ster de Udenaren weer onder druk te zetten en komt de thuisclub vroeg op voorsprong. Een hoge bal kan tweemaal niet goed weg gewerkt worden en landt dan op het hoofd van Eloy Cox die met een bekeken kopbal de bal met een boogje over doelman van Boxtel in het net deponeert.

De opvolgende fase is een copie van het eerdere bekerduel. UDI probeert wel aan te dringen maar komt niet aan opbouwen toe om de voorwaartsen te bereiken. De thuisclub is ook vandaag weer efficient en scoort halverwege de tweede helft uit de tweede kans die het krijgt. Een snelle een-twee wordt door Velraeds bekwaam afgerond in de verre hoek. De enige kans voor de Udense ploeg in de eerste helft is er wanneer Lars van Geelkerken op links doorkomt en zijn harde voorzet net niet geraakt kan worden door spits Wassenberg. Doelman van Boxtel laat dan kort voor de rust zijn klasse zien door een vrije trap met een fraaie duik uit de bovenhoek te ranselen.

In de rust blijft Wolf achter in de kleedkamer en komt van der Linden in de ploeg zodat Joep van Geelkerken opschuift naar zijn eigen stek op het middenveld. Het is echter de thuisploeg die laat zien hoe je kansen creëert en afmaakt. Na een Udense aanval staan de Groen-witten in twee passes voor het Udense doel en is het wederom Velraeds die bekwaam doelman van Boxtel kansloos laat (3-0). UDI komt nu weliswaar wat vaker op de helft van de tegenstander veel gevaar levert dat nog niet op. Pas in het laatste kwartier laten de Udenaren zich echt zien. Een hard schot van Thijs van der Linden wordt geblokt maar belandt via een Heerlens been toch bij Lars van Geelkerken die dichtbij de doellijn alert is en de bal het beslissende tikje geeft (3-1). UDI zet dan nog even aan en de thuisclub ontsnapt aan een tweede tegentreffer wanneer Pennings uit een hoekschop goed inkopt maar de bal via doelman Thijssen en de lat over het Heerlense doel gaat. Ook Groene Ster krijgt nog een prima kans maar doelman van Boxtel is weer een sta in de weg.

Al met al een zeer teleurstellend resultaat voor de Udense ploeg waarbij vooraf werd gesproken dat men er echt voor wilde gaan lukte dat vandaag geenszins. In de reguliere stand is UDI na één puntje uit de laatste drie duels weer terug gezakt naar de zesde plek. In de derde periode staat UDI nog steeds bovenaan maar daar moet men de koppositie delen met Goes en Halsteren (drie punten en wedstrijd minder). Zondag staat het inhaalduel uit de tweede periode thuis tegen koploper OSS'20 op het programma. Bij puntverlies van Halsteren en winst van de Ossenaren komende zondag mogen zij de champagne ontkurken en de titel gaan vieren. De Ossenaren hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren maar misschien is UDI in staat het feestje nog even uit te stellen.

UDI: van der Horst, Koca, van Dijk, Pennings, Kerkhof, J. van Geelkerken (70. Hidde van Dongen), Gakpo, L. van Geelkerken (77. Smits), Wolf (46. van der Linden), van Hout en Wassenberg.