ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Boeiende wedstrijd eindigt in 0-0

Algemeen - UDI-1

De wedstrijd tussen de nummer vier Halsteren en de nummer zeven UDI’19/CSU was er een die niemand wilde verliezen. Zo eindigde deze boeiende wedstrijd uiteindelijk dan ook zoals ie begon in 0-0.

Door Fons Boekelder

Halsteren bleek, zoals verwacht, een lastige tegenstander die fysiek zeer sterk was en vooral met de lange bal op zoek ging naar de snelle buitenspelers Francis Kabwe Manengela en Jurik Zimmerman. De Udenaren hadden in de eerste fase van de wedstrijd de beste mogelijkheid door een inzet van Roald van Hout. Het was doelman Arien Pietersma die zijn inzet onschadelijk wist te maken. Ook Halsteren kreeg tot twee keer toe mogelijkheden om te scoren op inzetten van Francis Kabwe Manengela maar het was de uitstekende doelman Nick van der Horst die dat met fraaie reddingen wist te voorkomen. Na ruim een half uur spelen hadden de Udenaren een licht veldoverwicht dat uitmondde in drie corners kort na elkaar maar geen doelpunt opleverde. Op slag van rust is Tufan Koca de reddende de engel voor de Udenaren als hij een kopbal van ex-prof Robert Braber voor de doellijn met zijn hoofd weet te keren. Het bleef dus bij een brilstand.

Zelfde spelbeeld

Na de pauze hetzelfde spelbeeld met over en weer gevaar voor beide doelen. Lars van Geelkerken kwam goed door op rechts maar zijn inzet was te zacht om te scoren. Ook Jay-Jay Meierdres kreeg een dot van een kans maar hij liet na om Halsteren op voorsprong te zetten. Na ruim een uur voetballen is er een beste kans voor Sidney Gakpo die met een fraai afstandsschot doelman Arien Pietersma verraste maar de lat stond succes in de weg. Vijf minuten voor tijd leek het alsnog fout te gaan voor de Udenaren. Een terugspeelbal van Tufan Koca werd door Nick van der Horst met zijn handen opgepakt en dat leverde Halsteren een indirecte vrije trap. Gelukkig leverde het geen treffer voor Halsteren op en de stand bleef steken op een terecht gelijkspel.

Opstelling UDI’19/CSU:

Nick van der Horst, Tufan Koca, Nick van Dijk, Rinke Pennings, Jaap Kerkhof, Wietse van Lankveld, Raoul Oomen (85e Hidde van Dongen), Tim Wolf, Roald van Hout (78e Thijs van der Linden), Sidney Gakpo, Lars van Geelkerken.

 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.