ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

Districtsfinales Zwaluwen

Aanstaande ZATERDAG & ZONDAG zijn bij UDI’19/CSU de Districts Jeugdbeker finales 2019. De deelnemende jeugdteams staan in de finales van de Zwaluwen Jeugdbeker van de KNVB district Zuid II. Daarmee hebben zij ook meegedaan aan de Zwaluwen Jeugd Actie 2018-2019 en zijn daarmee in actie gekomen voor jullie leeftijdgenootjes met een beperking.

Enkele aandachtspunten

 • Het is absoluut verboden om vuurwerk af te steken, in welke vorm dan ook. Als er vuurwerk wordt afgestoken wordt het toernooi onmiddellijk gestaakt.
   
 • We hebben voor deze dag neutrale scheidsrechters ingepland. De beslissingen van de scheidsrechters zijn bepalend en onherroepelijk. Het heeft geen zin om “bezwaar te maken” tegen een beslissing van de scheidsrechter. Bespaar de moeite en frustratie.
   
 • Behalve de spelers mag er niemand in het veld staan. De coaches moeten buiten het speelveld blijven. We zullen hierop toezien.
   
 • Voor de losse wedstrijden voert de scheidsrechter de spelerspascontrole uit voor aanvang van de finale. Voor de poulewedstrijden geldt dat als de scheidsrechter twijfelt over de identiteit van een (wissel)speler, dan kan hij de betreffende (wissel)speler vragen om een geldig identiteitsbewijs als bedoeld in de Wet op de identificatieplicht. Wanneer de identiteit is vastgesteld mag de speler meespelen.
 • Verder verwachten we van de coaches dat ze een voorbeeldfunctie hebben voor de spelers. Vanuit de KNVB en UDI’19/CSU zijn er veel vrijwilligers in de weer om er iets moois van te maken. Na de laatste wedstrijd in de poule is meteen de prijsuitreiking, na de prijsuitreiking kunne de spelers douchen. Voor alle teams is er een beker en alle spelers krijgen medaille. Zie bijlage voor het programmaboekje.

Zwaluwen Jeugd Actie

Gewoon lekker kunnen voetballen. Voor de meeste jongeren is dat de gewoonste – en de leukste – zaak van de wereld. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat zij kunnen voetballen. Daarom steunt de Zwaluwen Jeugd Actie onder andere het aangepast voetbal van de KNVB.

‘De Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking!’ Dat is hét motto van de Zwaluwen Jeugd Actie. De KNVB wil dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook jongeren met een beperking! De KNVB zet zich hier dan ook met hart en ziel voor in. Grote kans dat jij je (financiële) steentje hier ook aan bijdraagt.

De Jeugd Zwaluwuwen Actie is aanwezig deze dagen en er zal een loterij worden gehouden met veel en mooie prijzen om de Zwaluwen Jeugd Actie financieel te steunen.

KNVB Zwaluwen Jeugd Beker

De bijna 500.000 jeugdspelers die elk voetbalseizoen meedoen aan de KNVB Zwaluwen Jeugd Beker, voetballen voor de actie. Ze komen hiermee in actie voor jongeren met een beperking en vormen samen het grootste sportieve goede doelenteam van Nederland!

De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Met het geld dat wordt ingezameld  worden mooie projecten gerealiseerd zodat jongeren met een lichamelijke of een verstandelijke beperking toch kunnen voetballen.

Opbrengst

Een deel van de opbrengst van de actie is beschikbaar voor subsidieaanvragen vanuit voetbalverenigingen. Clubs kunnen een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, spelmateriaal voor G-voetbal of een opleiding voor trainers voor het begeleiden van jongeren met een beperking.

Het andere deel van de opbrengst van de Zwaluwen Jeugd Actie is beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren doen onderzoek naar de oorzaak en behandeling van spierziekten.

Historie

De Zwaluwen Jeugd Actie is in 1960 gestart en bij de meeste senioren bekend door het Zwaluwen vaantje. In de afgelopen 50 jaar hebben meer dan 11 miljoen jeugdvoetballers meegedaan en voetbalden zij al bijna 7 miljoen euro bij elkaar voor jongeren met een spierziekte of een andere beperking. En daar is de KNVB ontzettend trots op!

Klik hier voor het programmaboekje Districtsfinales KNVB Zuid II

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.