In blessuretijd verliest Albanië van Polen zaterdag jl. bij UDI’19

Algemeen

Momenteel worden de EK-kwalificatiewedstrijden Vrouwen Onder 19 gespeeld op het sportpark Parkzicht de thuishaven van UDI’19 en bij de Treffers in Groesbeek.

Woensdag jl. verloor Albanië met ruime cijfers van de Oranje Vrouwen O19. Deze wedstrijd speelde Albanië weer bij UDI’19 en nu was hun tegenstander de Vrouwen O19 van Polen. Laatstgenoemde hadden woensdag gewonnen van Wit-Rusland.

Vanaf het eerste fluitsignaal namen de Vrouwen van Polen het heft in handen, hadden een groot veldoverwicht. Echter het resulteerde in veel balbezit maar weinig doelrijpe kansen. Af en toe kwamen de Albanese Vrouwen met goed tegenspel ook op de helft van de tegenstander. Maar de Poolse vrouwen waren fysiek sterker als de fijngebouwde dames van Albanië en dit gebruikte ze ook. Even voor rust leek Polen een voorsprong te nemen. Zij kregen een penalty toegewezen echter die werd zeer slecht ingeschoten en was een prooi voor de keepster van Albanië.

Ontroostbaar
Na rust weer hetzelfde spelbeeld. Een fysiek sterk Polen en een technisch leuk spelend Albanië. Maar langzamerhand werd de druk op de verdediging wel erg groot, telkens was de goed Albanese    keepster een sta in de weg. Met knappe reddingen hield zij haar doel droog. Op het laatst speelde de wedstrijd hoofdzakelijk af op de helft van Albanië, met man en macht werd er verdedigd om één punt uit te slepen. Maar in blessuretijd bezweken ze alsnog onder de grote druk van de Poolse vrouwen en het werd 1-0 in de slotseconden van de wedstrijd. Voor de Poolse vrouwen een verdiende overwinning, voor de vrouwen van Albanië een zure nederlaag. Zij wilden graag eerherstel, echter dit mocht hun niet lukken. Ontroostbaar stortte zij ter aarde bij het laatste fluitsignaal.

Ontknoping
Volgende week dinsdag wordt de laatste EK-kwalificatie wedstrijden gespeeld, dan spelen de Oranjevrouwen O19 tegen hun leeftijdgenoten van Polen. De wedstrijd begint om 19.00 uur en de toegang is gratis. De Oranje Vrouwen Onder 19 hebben met 4-0 gewonnen van Wit-Rusland, nu heeft Oranje en Polen beiden 6 punten. Dus dinsdag de ontknoping van het EK-kwalificatie toernooi wie poulewinnaar wordt.