ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

Janne Verbakel en Emma Frijns actief met Nationale Jeugdselecties

- Algemeen - Jeugd

Dat er binnen de Meisjesafdeling van UDI’19/CSU enorm veel talent rondloopt is inmiddels welbekend.

Dit werd recentelijk maar weer eens bewezen door het feit dat zowel Janne Verbakel ( JO14-1) als Emma Frijns ( JO13-1) geselecteerd waren voor de Nationale jeugdteams in hun leeftijden van respectievelijk O15 ( Janne) en O14 ( Emma).

Voor Janne betekende dit een aantal activiteiten met als hoogtepunten heuse interlands met Nationaal O15 tegen België, Duitsland en Amerika. Met overwinningen op België en Duitsland en een gelijkspel en een kleine nederlaag tegen Amerika heeft dit team zeker van zich doen spreken en het is fantastisch dat Janne deze geweldige ervaringen met zich mee zal nemen in de komende jaren.

Dit zal voorlopig buiten UDI’19 zijn, omdat het talent van Janne niet alleen bij de KNVB is opgevallen, maar ook PSV zich in de strijd gemengd heeft om dit talent waarna zij besloten heeft om haar carrière bij deze club in het team van Jong PSV verder voort te zetten. Een prachtige stap voor haar en wij wensen haar alle succes en vooral voetbalplezier bij PSV toe. Wij gaan er vanuit dat we nog veel van Janne gaan horen.

Emma heeft zondag 16 juni jl. terwijl haar eigen team JO13-1 de bekerfinale speelde, met Nationaal O14 tegen een selectie van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen gespeeld. Deze Deelstaat is een van de grootste Deelstaten van Duitsland en kenmerkt zich van oudsher door het grote aantal talenten dat er uit voortkomt. Een flinke klus dus, zou je zeggen, voor deze Nederlandse meiden. Niets was echter minder waar, want Emma wist met haar team een klinkende 5-0 zege te boeken en ook dit team liet zien dat er veel talent op de Nederlandse velden rondloopt. Omdat haar eigen team ondertussen in Uden de Regio beker won werd 16 Juni een wel heel leuke, succesvolle dag voor Emma.

UDI’19 is super trots op deze meiden en de ontwikkeling die zij bij onze vereniging hebben doorgemaakt en we zullen hun ontwikkelingen binnen en buiten de vereniging blijven volgen.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.