UDI’19/CSU heeft zondagmiddag met 3-1 verloren bij Minor in Nuth. De ploeg van Stefan Hoogsteder stond bij rust al met 3-1 achter wat tevens de eindstand betekende.

Door: Fons Boekelder

De statistieken vertelden vooraf hoe lastig de uitbeurt bij Minor zou kunnen worden. De debutant in de hoofdklasse behaalden van de 19 punten die zij hadden vergaard er 17 op eigen bodem, men was dus vooraf gewaarschuwd!

In het eerste kwartier hadden de Udenaren een licht veldoverwicht maar doelrijpe kansen deden zich niet voor. Merkwaardig genoeg kwamen de Limburgers na 19 minuten uit het niets op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterflank vanaf zeker 35 meter belandde in het zestienmetergebied van UDI’19. Ongehinderd kon Roy Goossens raak koppen:1-0. Lang kon Minor van deze voorsprong niet genieten. Een lange pass van Rinke Pennings van eigen speelhelft belandde bij Sam Wassenberg die met een knappe aanname de bal controleerde om vervolgens doelman Lennart Quaden te passeren:1-1. Tien minuten later is er op eigen speelhelft balverlies van Wietse van Lankveld. Daarvan kon Raymond Buis profiteren door de 2-1 binnen te schieten. Terwijl de meeste supporters al onderweg waren richting kantine voor een versnapering was er weer balverlies op het middenveld. Nu was het centrale verdediger Dick Smits die een duel om de bal verloor en Koen Claasens was attent door de derde treffer voor zijn ploeg voorbij doelman Nick van der Horst binnen te werken.

Udenaren creëerden weinig

Na rust zou je denken een aanvallender UDI’19 om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Maar niets was minder waar; de Limburgers creëerden een aantal aardige kansen en hadden zomaar kunnen uitlopen naar 4-1 of 5-1. De “Tricolores” daartegenover creëerden helemaal niets en stonden erbij en keken er naar hoe Minor de Udenaren volledig aan banden legden. Het enigste gevaar van de Udenaren kwam van Lars van Geelkerken die een vrije trap rand 16 meter met een schitterende reflex van doelman Lennart Quaden de bal uit de kruising getikt zag worden. De Udenaren konden de schade niet meer herstellen en liepen tegen een verdiende nederlaag aan. Trainer Stefan Hoogsteder sprak na afloop ”we hadden een totale offday”. Maar hij zal zich ook afvragen hoe die wisselvalligheid van zijn team te verklaren is? Heeft het dan toch met gebrek aan kwaliteit te maken?