Een slecht begin zorgde ervoor dat UDI’19/CSU binnen dertien minuten tegen een 0-2 achterstand aan keek.

De Udenaren verzuimden in de tweede helft de vele kansen op minimaal een gelijkspel en verloren uiteindelijk met 1-2 van sv Meerssen.

Door: Fons Boekelder

Snelle achterstand

Een inschattingsfout van doelman Nick van der Horst leverde in de tweede minuut al een doelpunt op voor de bezoekers door topscorer Jordie van der Schoot: 0-1. Niet veel later is Roald van Hout dicht bij de gelijkmaker, maar ziet dat zijn afstandsschot door doelman Geoffrey Jacobs tot hoekschop wordt verwerkt. Een overtreding van Tufan Koca leverde de bezoekers in de 14e minuut aan de linkerflank een vrije trap op. De toegekende vrije trap werd in eerste instantie uitverdedigd maar de bal belandde bij Jork Loozen die teruglegde op Jordie van de Schoot die behendig net buiten de zestien meter de bal voorbij Nick van der Horst binnen schoot: 0-2. Hierna zijn de Udenaren eindelijk wakker en ontstaan er enkele mogelijkheden om te scoren, maar doelpunten bleven uit. Na een half uur spelen is Meerssen dicht bij een derde treffer maar Nick van der Horst wist dit met een uitstekende redding te voorkomen. In de slotfase van het eerste bedrijf kregen de Udenaren nog twee vrije trappen net buiten de zestien meter maar de bal belandde in de muur en dat leverde slechts twee corners op.

Voortvarend

De tweede helft begonnen de Udenaren voortvarend. Een voorzet vanaf de linkerflank door Sam Wassenberg belandde bij de aanstormde Tufan Koca die de bal loeihard binnenwerkt:1-2. De Udenaren werden sterker en sterker en bleven aandringen en het was wachten op de gelijkmaker. Ook een voorzet vanaf de achterlijn van Lars van Geelkerken leverde een kopbal met een snoekduik van Tufan Koca niet het gewenste resultaat. Het verdere verloop van de wedstrijd was eenrichtingsverkeer richting Meerssen doel en was het voor de Limburgers verdedigen met het mes tussen de tanden. In de slotfase volgt er nog een voorzet vanaf rechts door Tufan Koca die zijn voorzet door Tim Wolf met een kopbal tegen de lat ziet belanden. De stand bleef ongewijzigd; een zeer zure en onnodige nederlaag en weer tegen een tegenstander uit het rechter rijtje waar de “Tricolores” nu zelf in beland zijn.