ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI’19 ontvangt ARAG-certificering in week van de scheidsrechter

Algemeen

De week van de scheidsrechter werd afgelopen weekeinde, als uiting van dank en respect, met een ambachtelijke appelflap voor de arbiters afgesloten.

UDI’19 10 dankte hun scheidsrechter nog apart met een op cacao gebaseerde versnapering.

Op donderdag jl. (11/10) ontving UDI’19 uit handen van KNVB ere- en eerste divisie scheidsrechter, Stan Teuben, het KNVB/ARAG Fair Play Certificaat in het bijzijn van KNVB-afgevaardigde Hans Quaars.

Erwin Teuben, sponsormanager van ARAG SE Nederland, gaf een overzicht van de activiteiten van ARAG op verzekeringsgebied en het partnership met de KNVB, hetgeen de arbitrage op een hoger plan tilt.

Na een presentatie over het arbitrage beleidsplan en het voorstellen van de scheidsrechterscommissie door het bestuurslid sport en maatschappij volgde een enerverende en interactieve uitleg over de video assistant referee (VAR) door Stan Teuben. Meerdere scheidsrechters en bestuursleden van UDI’19, alsook afgevaardigden uit de regio, o.a. vanuit Boekel Sport, FC Uden en FC de Rakt, werden aan de hand van video-voorbeelden uit de huidige competitie, op de hoogte gesteld van dit nieuwe innovatieve hulpmiddel, dat bij alle eredivisie wedstrijden wordt ingezet.

Nadien tekenden Erwin Franken namens ARAG, Stan Teuben namens de scheidsrechters betaald voetbal / KNVB en Ben Tuithof als voorzitter van UDI’19 het certificaat. UDI’19 wordt hierbij tot FairPlay Zone verklaard, hetgeen prominent zichtbaar zal zijn op het sportpark.

Tenslotte volgde een spelregelquiz, wat ook voor onze arbiters soms nog tot discussie en hoofdbrekens leidde. UDI’19 conformeert zich met de ARAG-certificering aan goed scheidsrechters beleid voor nu en in de toekomst. Een mooie certificering in ons jubileumjaar is de beloning voor het werk van velen.

Foto's met dank gemaakt door Frans Geenevasen

 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.