UDI’19 verrast met winst in spannende streekderby tegen Gemert

Algemeen - Senioren - UDI-1

De verrassing in de hoofdklasse B kwam op naam van UDI’19/CSU tegen vv Gemert.

Op een zonnig en een goed gevuld sportpark “Parkzicht” won de ploeg van Stefan Hoogsteder verdiend de altijd beladen streekderby tegen Gemert met 2-1. Hierdoor liep de ploeg uit Gemert de eerste periodetitel mis en moest die nu aan GVV Unitas uit Gorinchem laten.

Door: Fons Boekelder

Vroege voorsprong tricolores

Al vroeg in de wedstrijd begaat Jens Leyten een overtreding op Jaap Kerkhof. De toegekende vrije trap die volgde door Lars van Geelkerken is op maat voor Thijs van der Linden die doeltreffend weet af te ronden door de bal voorbij doelman Bono Barten binnen te schieten: 1-0. Deze minimale voorsprong bleef een kwartier op het scorebord staan. Een voorzet van Ralf Kemper werd onhoudbaar voor doelman Nick van der Horst door Thijs van Pol in de kruising binnengekopt:1-1. Tien minuten later zijn er verwoede pogingen van UDI-spelers om te scoren maar deze worden afgeslagen door de Gemert defensie. De bal belandt uiteindelijk bij ex-Gemert speler Tufan Koca die rand zestien meter vrij kan uithalen om via de vingertoppen van Bono Barten en de paal weet te scoren: 2-1. Vijf minuten voor rust leken de Udenaren de voorsprong te vergroten als Sam Wassenberg in plaats van te scoren de paal raakt en de stand hierdoor ongewijzigd blijft.

Feller Gemert

Na rust zagen wij een feller Gemert en de bezoekers drongen aan op de gelijkmaker. Na bijna een uur spelen is er een vrije trap voor Gemert van Willem de Dekker die voor de lijn wordt gekeerd door Jaap Kerkhof. Mede door goed keeperswerk van Nick van der Horst werden tegentreffers voorkomen op inzetten van Thijs van Pol en Joost Habraken. Met nog een kwart wedstrijd te gaan verslikt Tim Wolf zich in een pass en is het Erwin van de Broek die tot opluchting van de UDI aanhang de paal raakt. Ook de “Tricolores” kregen nog kansen om het duel helemaal in op slot te gooien, maar door onnauwkeurigheid werd er niet gescoord. De laatste tien minuten zette Gemert alles op alles om de gelijkmaker voor elkaar te krijgen, maar dat leverde niet meer op dan een serie corners. Na de toegevoegde extra tijd floot scheidsrechter Max Kok voor het einde en was de thuisploeg de verrassende maar verdiende winnaar van deze streekderby.

Opstelling UDI’19/CSU

Nick van der Horst, Tufan Koca, Rinke Pennings, Thijs van der Linden (63e Sidney Gakpo), Dick Smits, Jaap Kerkhof, Wietse van Lankveld, Lars van Geelkerken, Roald van Hout (26e Tim Wolf), Marc Koot (74e Paul van der Vlist), Sam Wassenberg.

SVA Papendorp is twee achtereenvolgende wedstrijden niet komen opdagen en is door de KNVB uit de competitie genomen en levert de onderstaande stand op.