Vooruitblikken op de wedstrijd UDI'19 - rksv Minor

Algemeen - UDI-1

Zondag speelt UDI’19/CSU de thuiswedstrijd tegen een debutant in de hoofdklasse rksv Minor uit het Limburgse Nuth.

Dit is het eerste competitie treffen, wel hebben ze enkele keren een bekerduel tegen elkaar gespeeld.

Door Fons Boekelder

rksv Minor

Na vier seizoenen in de 1e klasse te hebben gespeeld is het RKSV Minor voor de eerste keer in haar 100 jarige bestaan gelukt om kampioen te worden in 1e klasse D. Dat was en is een historische gebeurtenis in Nuth met promotie naar de Hoofdklasse B. De clubkleuren zijn groen-wit en de club speelt haar thuiswedstrijden op “Sportpark De Kollenberg”. Trainer van de club is Guido Leunissen die voor het tweede seizoen actief is bij deze ambitieuze club.

Eerste winst
In de zes gespeelde wedstrijden wist men één wedstrijd winnend af te sluiten, speelde men twee keer gelijk en verloor men de overige drie wedstrijden. Verrassend was de winst van zondag jl. in de thuiswedstrijd tegen VC Vlissingen te noemen. Alle treffers vielen pas in de laatste twintig minuten. In de 70e minuut zette Abdoe Abdenbi de Zeeuwen nog op een 0-1 voorsprong. Zes minuten voor tijd bracht Adnane Gharssalaoui de Limburgers echter weer langszij: 1-1. De winnende treffer viel in de 88e minuut door een doelpunt van Koen Claasens en zodoende de eerste overwinning in de Hoofdklasse B wisten binnen te slepen: 2-1.

UDI’19/CSU

De Udenaren versloegen zondag jl. in Gorinchem de nummer twee van de standenlijst GVV Unitas met 2-3. Door de overwinning op GVV Unitas klommen de “Tricolores” met een totaal van zeven punten naar een gedeelde achtste plaats. Een ding is zondag duidelijk geworden als je met inzet, werklust en slimheid speelt kunnen de “Tricolores” het elke tegenstander lastig maken. Deze selectie moet in staat zijn om met al haar   ervaring zijn eigen spel te spelen en elke opponent hun wil op te leggen om tot een goed resultaat te komen.

Ervaring
De vraag is wat zondagmiddag de doorslag gaat geven? Kijkend naar de ranglijst heeft UDI’19 de betere papieren, het onderlinge verschil is slechts maar twee punten in het voordeel van UDI’19. Deze ploeg is eigenlijk met al haar ervaring in de Hoofdklasse B en het thuisvoordeel verplicht om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Als het daartoe in slaagt kunnen spelers en thuispubliek een feestje gaan bouwen. Maar laten we vooral nog niet te vroeg juichen. Of Minor ook werkelijk te verslaan zal zijn zal zondagmiddag om kwart voor vier moeten blijken. Voetbal is en blijft onvoorstelbaar. Succes!

Leiding

De wedstrijd staat onder leiding van de heer M.S. Tjong A Hung uit Purmerend en wordt geassisteerd door de heren G.M.M.H. Linke uit Maastricht en M. Danhof uit Groningen.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Pupil van de Week

Pupil van de Week • Mattiz van Berlo

Mattiz zit in JO9-4 en heeft het heel erg naar zijn zin bij UDI19. Samen met zijn voetbalvrienden heeft hij veel plezier tijdens de trainingen en wedstrijden. Mattiz speelt graag in de spits maar op zijn tijd vindt hij keepen ook leuk. Hij is blij met zijn coach en trainers en vindt het leuk dat deze veel complimenten geven. Mattiz denkt dat Udi zondag zal winnen met 3 – 1. Mattiz heeft nog een zus Lauranne die ook een teamsport doet, Hockey bij HC Uden.

Loterij ten behoeve van de UDI jeugd

Wedstrijdsponsor en loterij bal is geschonken door Van Hoeij Installaties in Uden. Klik hier voor hun site!

De Levensmiddelmand is geschonhen door JUMBO Supermarkt Drossaard in Uden. Klik hier voor hun site!