ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

Zinderende ontknoping bij hoogste jeugdteam UDI'19!

- Algemeen - Jeugd

Afgelopen zaterdag speelde UDI JO19-1 een beslissende wedstrijd om het kampioenschap van de 3de divisie. De tegenstander was koploper FC Eindhoven JO19-1. Zij stonden bovenaan met 49 punten. Nummer 2 en 3 waren respectievelijk DOVO Veenendaal en UDI'19 met 47 punten, waarbij DOVO een veel beter doelsaldo had. De opdracht was dus helder en moeilijk voor het hoogste jeugdelftal van UDI'19; zelf winnen van betaald voetbalclub FC Eindhoven en hopen dat DOVO punten laat liggen in haar laatste wedstrijd. Sportpark Parkzicht in Uden zat goed vol voor deze ontknoping, inclusief fanatieke UDI'19 aanhang met vuurwerk. 

Geschreven door: Rob de Klijn

UDI begon sterk aan de wedstrijd. Ze creëerden een paar goede kansen. Maar toch was het Eindhoven dat na 23 min de score opende via een snelle omschakeling. UDI herstelde zich snel na deze tegenvaller en bleef kansen creëren. Ook de ingestudeerde corners zorgden keer op keer voor gevaarlijke momenten voor het Eindhovense doel. Vlak voor rust gaf de scheidsrechter een strafschop aan UDI na duw- en trekwerk tijdens zo'n corner. Deze werd feilloos binnengeschoten; 1-1. In de rust werd duidelijk dat concurrent DOVO punten aan het verspelen was. Ineens lag het kampioenschap voor het grijpen. Vol energie ging UDI op jacht naar de kampioensgoal in de tweede helft. Ondertussen was concentratie vereist voor de gevaarlijke Eindhovense counters. Na een prima aanval schoot aanvoerder Menno Heijmans met een snoeiharde volley de zo gewenste 2-1 binnen. Met nog een kwartier te spelen gooide Eindhoven direct alles op de aanval. Bij een gelijkspel waren zij kampioen. Dat gelijke spel leek er even te komen in de 89ste minuut, maar tot opluchting van de UDI'19 aanhang zag de scheidsrechter een overtreding bij de Eindhovense gelijkmaker, dus het doelpunt werd afgekeurd. UDI verdedigde vervolgens weer fanatiek en scherp. Het verlossende laatste fluitsignaal werd met massaal gejuich ontvangen. Met vechtlust en teamspirit is het kampioenschap van de 3de divisie binnengehaald. Volgend seizoen dus 2de divisie met nog veel meer betaald voetbalclubs als tegenstander, een prachtige uitdaging voor deze talenten.


De wedstrijd waar iedereen al weken naar uitkeek, tegen FC Eindhoven. We hadden niks in eigen hand maar hadden wel heel veel zin in de wedstrijd. Alle druk lag bij FC Eindhoven en DOVO, die moesten winnen en dan waren ze kampioen. Eindhoven had aan een gelijkspel tegen ons ook al genoeg. Na dat alles heel erg top geregeld was door UDI, zoals warming up op het hoofdveld met muziek en alle focus op de wedstrijd. Op de donderdag alles al besproken en geanalyseerd over de tegenstander FC Eindhoven. Hiermee konden we focussen op de zaterdag.

Geschreven door: Bas van de Kruk 

De wedstrijd zelf: de opkomst was met veel sfeer doormidden van Fakkels, gezang en vuurwerk. We (UDI) begonnen erg sterk en kregen aantal kansen, Eindhoven maakte het spel. Die ook na een aantal kansen waarbij Sem Verhoeven erg goed redde maar even later op 1-0 voorsprong kwamen. Daarna pakte we de draad weer op en kregen een paar corners achter elkaar die erg dreigend waren en goed werden genomen door Vince de Klijn en Swen van Hout. Hierbij werd dan ook in het 16-meter gebied Menno Heijmans omlaag getrokken... penalty! Menno ging zelf achter de bal staan en maakte net voor rust de 1-1! Een grote ontlading ook met alle toeschouwers die er waren.

 

In de rust even gepraat over hoe het ging wat er beter kon en waar onze kansen lagen. En kregen we te horen dat DOVO 1-0 achter stond tegen Orion en DOVO 1 rode kaart. Hierbij wisten we dat alles weer mogelijk was. En begonnen we weer heel sterk aan de 2e helft. Na wederom een paar grote kansen van UDI scoorde wij dan in de 75ste minuut doelpuntenmaker onze aanvoerder Menno Heijmans! Hier was de sfeer ook fantastisch en juichte we ook met de toeschouwers die aan het zingen waren. Het was nog even volhouden.

We wisten inmiddels dat DOVO verloren had dus dat we bij deze stand kampioen waren. Iedereen ging tot het gaatje voor elkaar en werkte gruwelijk hard.

In de allerlaatste minuut vliegt er nog een bal in van FC Eindhoven. Maar gelukkig werd die afgekeurd Na het laatste fluitsignaal was de ontlading heel erg groot en vierde we feest zoals je moest vieren. Helaas onvoorbereid maar het was een fantastische dag.

 

Hierna ook de huldiging in de kantine waar ook weer het dak eraf is gefeest. Allen PROFICIAT! 

 

 

 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.