Dominant UDI’19/CSU kraakt koploper Halsteren

Algemeen - UDI-1

Met de overwinning op Halsteren verkleinde de “Tricolores” de achterstand op de nieuwe koploper GVV Unitas tot zeven punten.

Door Fons Boekelder

De wil van UDI’19/CSU om te winnen was zondag in Halsteren veel sterker dan de hoop van Halsteren om niet te verliezen. Het is hier al vaker geschreven, het team van Lodewijk de Kruif is groeiende en speelt de laatste weken goed en verzorgd voetbal maar doelpunten bleven echter nog uit. Het kon bijna ook niet anders dat daar op korte termijn een ommekeer in zou komen.

Sterk UDI’19/CSU

De Udenaren begonnen zonder de geblesseerde Sam Wassenberg en de zieke Raoul Oomen. Voor het eerst in de basis startte Anass Aamri. UDI’19/CSU viel aan alsof aanvallen tegen de koploper de normaalste zaak van de wereld was. Trainer Lodewijk de Kruif had de middenvelders Robin Walk en Wietse van Lankveld weer voor de verdedigers Tufan Koca, Thijs van der Linden, Willem Tieben en Rick Wouters geposteerd. Zij hadden een heerlijke middag. Vaak aan de bal, frivool, ontspannen en vol bravoure.
Halsteren trachtten alleen maar tegen te houden en grendelde de toegangswegen naar het doel zo goed mogelijk af. Vijf minuten voor rust lijken de Udenaren dan beloond te worden voor hun aanvallende spel wanneer Ferhat Coskun zijn kopbal op de doellijn gekeerd ziet worden. Ook een poeier van Robin Walk lijkt doel te gaan treffen maar wordt op het laatst moment door een been van de tegenstander van richting veranderd. Sporadisch werden de aanvallers van Halsteren echt gevaarlijk echter het waren de Udenaren die domineerden. Op slag van rust is er een mogelijkheid voor de thuisploeg als Thomas Marijnissen zijn inzet vlak over het doel ziet verdwijnen.

Ontlading groot

Ook na rust bleef UDI’19/CSU de controle houden over de wedstrijd en zette dezelfde aanvallende lijn door en kreeg al snel een kans om de score te openen. De behendige Anass Aamri kwam goed door vanaf links, zijn pass bereikte Paul van der Vlist die met een niet te missen kans de bal onderkant lat weet te treffen. Even later is er een overtreding op de moeilijk af te stoppen Anass Aamri wat een vrije trap opleverde, echter deze smoorde in de muur. Een minuut later is Rick Wouters ook dichtbij een treffer, ook zijn schot wordt voor de doellijn gered.
In de twee en zeventigste minuut is er weer aanval van de Udenaren die door Halsteren tot hoekschop wordt verwerkt. In eerste instantie wordt deze hoekschop afgeslagen maar belandt in de voeten van Roald van Hout die met een fantastische “kanonskogel” doel weet te treffen: 0-1. De vreugde van die treffer was bij alles wat van UDI-zijde in Halsteren aanwezig was ongekend groot.  De thuisploeg probeerde het tij nog te keren door twee aanvallende wissels te brengen maar dat leidde ook niet tot het gewenste resultaat omdat de Udenaren de controle over de wedstrijd hielden. In de slotfase claimde de thuisploeg bij scheidsrechter Dhr. R. Witlox tot tweemaal toe een strafschop maar die trapte niet in de schwalbes van de thuisploeg. De overwinning was dik verdiend en de spanning in de competitie is enigszins terug.

Trainer Lodewijk de Kruif sprak na afloop wedstrijd “We hebben heel goed gespeeld. Ik ben trots op de jongens. Ze hebben gevoetbald met lef en passie. Ik ben blij voor de jongens en blij voor de competitie”.