Dure fout in eerste helft doet UDI’19/CSU VR1 de das om: 1-2 verlies van SSS’18 VR1

Algemeen - Vrouwen

De competitie gaat weer verder na een korte onderbreking met een thuiswedstrijd tegen SSS’18, een bekende tegenstander uit Overloon waar de Udense Vrouwen vorig jaar in de 2e klasse succesvol tegen gespeeld hebben. Vorig jaar was UDI’19 de bovenliggende partij, zij het met moeite. SSS’18 VR1 heeft een slechter begin in de competitie dan UDI’19 en heeft nog geen winst kunnen boeken, maar daar kwam met deze wedstrijd verandering in.

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

In de eerste fase van de wedstrijd zijn de vrouwen van UDI’19 niet scherp. Bijna niets loopt zoals het zou moeten lopen en daarom worden er maar weinig kansen gecreëerd. Maar ook SSS’18 kan niet dicht bij de goal van UDI’19 komen waardoor het wachten is op de eerste treffer die aan beide kanten kan vallen.
En dat gebeurt in de 23e minuut als uit een corner keepster Nienke er niet in slaagt om de bal goed weg te tikken of vast te pakken waardoor de bal in de Udense goal valt en SSS’18 op voorsprong komt.

UDI’19 gaat in de achtervolging voor de gelijkmaker, maar de pogingen lopen vooralsnog op niets uit. Wel houdt UDI’19 ook SSS’18 in toom waardoor SSS’18 niet echt gevaarlijk wordt. Maar in de 33e minuut gebeurt er iets onverwachts en ongelooflijks bij het doel van UDI’19. Keepster Nienke schat een terugspeelbal helemaal verkeerd in waardoor ze de bal mist en ze de bal achter haar het doel in ziet rollen en SSS’18 de 0-2 in pardoes in de schoot geworpen krijgt. Een zeldzame en dure fout en UDI’19 moet er alles aan doen om zich hierna te herpakken en nog iets van de wedstrijd te maken.

Na de rust worden Nicole, Sem en Britt in stelling gebracht en UDI’19 herpakt zich met steeds meer druk op SSS’18 om de inhaalslag te kunnen maken, maar ondanks meerdere doelpogingen lukt het UDI’19 niet om scoren. De tijd tikt door waarin keepster Nienke met goede hulp van de verdediging haar doel leeg kan houden voor de rest van de wedstrijd, maar waarbij het steeds lastiger wordt voor UDI’19 om zich van de achterstand te ontdoen.

In de 85ste minuut komt dan eindelijk de lang verwachte goal voor UDI’19 als Nicole met een uiterste inspanning de bal tussen de keepster en een verdedigster bijna letterlijk het doel in schuift. Het wordt nog bijna gelijkspel als in de minuten daarna er nog een kans voor Nicole is als ze uit een corner de bal net over het doel heen kopt. Geen punten dus in eigen huis voor het team. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar SSS’18 keert naar huis met de winst door met name door de dure fout in de eerste helft.

Volgende week de laatste verre uitwedstrijd naar de vrouwen van Antibarbari in Rotterdam, zij staan op 1 punt meer dan UDI’19, dus alle kans om een stap te maken in de competitiestand.