ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Gerrit van Geelkerken leidde voor de laatste keer de training van zijn jeugdteam

Algemeen - Jeugd

Donderdagavond jl. (28 mei) nam Gerrit van Geelkerken afscheid als jeugdtrainer bij UDI’19/CSU. Na meer dan 40 jaar jeugdtrainerschap heeft Gerrit besloten om dit te beëindigen.  Op het trainingsveld werd Gerrit toegesproken en de jeugd had zelfs een flesje fris voor hem als laatste verfrissing. Vorig jaar was er een leuk interview van Gerrit in ons clubblad “De Voorzet”.  

Bron: interview clubblad juli 2019

Gerrit vele jaren trainer/coach bij de jeugd. Hoe begon het?

Ik voetbalde bij UDI’19 en het interesseerde me altijd al om met jeugd te werken. Bij mijn eigen werk gebeurde dat niet. Wel had ik een hoop vrije tijd. Toen iemand van UDI bij ons voetbalteam vroeg of er niet iemand jeugdtrainer wilde worden was ik de eerste die ‘’ ja “ zei.

Hoe ging dat?

Dat was spannend. Ik groeide er wel in, je krijgt natuurlijk steeds meer ervaring. Daarna heb ik ook een trainerscursus gevolgd. Tegenwoordig is een trainer veel meer dan alleen iemand die een of twee keer per week wat oefeningen klaarzet. Je bent bijna een maatschappelijk werker omdat je zoveel met de spelers bezig bent. Dat maakt het alleen maar leuk.

Hoe was jij als trainer?

Sommigen zeggen dat ik van weinig woorden ben, maar van veel daden. Maar ik kan mijn stem zeker laten horen, hoor. Ik ben dan ook vrij direct. Goed is goed, slecht is slecht. Spelers mogen alles tegen me zeggen, zolang ze beleefd blijven. Ik zeg altijd: “ik ben Gerrit, geen ‘hey’”.

Ook ik houd er niet van om te verliezen, dat merken ze thuis dan ook aan me. Spelers douchen na afloop van wedstrijden, ik zeg altijd dat ze dan hun verlies van zich afspoelen. Ik douche niet, dus neem het mee naar huis, haha! Ik probeer altijd verzorgd voetbal te spelen en daarbij uit te gaan van eigen kracht. Dat vind ik heel belangrijk als trainer van een team.

Wat is belangrijker, winnen of goed voetbal spelen?

Winnen is bijzaak. Als ik mezelf als doel stel om kampioen te worden kan ik net zo goed stoppen. Er kan namelijk maar één team per seizoen kampioen worden. Het is mijn doel om spelers beter te maken, om ze ooit misschien op zondag in het eerste van UDI’19 te zien spelen.

Hoogtepunten zal je vast wel gehad hebben in de loop der jaren?

Een hoop! Maar ik denk als eerste aan het toernooi in de ArenA met de D1 van heel wat jaren geleden. Dan denk je dat de ArenA groot al is als je het op televisie ziet, en dan sta je opeens op het veld. Dat was zó groot. Voor die spelers een onvergetelijke ervaring en voor mij als trainer ook.

Dank

Als HJO van UDI’19/CSU wil ik graag nog een bedankje tot je richten. Met jou afscheid van het actieve trainers bestaan valt er wel een club-icoon weg. Wie heeft er als echte UDI- naar geen training van jou gehad. Vol overgave de jeugdspelers proberen iets bij te brengen. Met veel geduld en verstand van zaken heb jij veel jeugdspelers onder je hoede gehad. Altijd goed gemutst nooit af laten weten en altijd met goede zin op het trainingsveld staan, dat was Gerrit. Bedankt voor je geweldige inzet en het goede werk wat je voor de vereniging hebt gedaan. Langzaam sterft jou ras uit want wie is er nog zo bevlogen voor UDI’19.
Gerrit bedankt en met een vriendelijke groet Harry Blokhuis.

UDI'19 wil jou ook graag bedanken, 40 jaar je inzetten voor de UDI-jeugd dat is een unicum. Er zijn er maar weinigen die dit zo lang volhouden. Namens alle UDI-naren hartelijk dank voor hetgeen je voor de UDI-jeugd hebt betekend. "Chapeau!" Gelukkig blijf je nog de UDI vrouwen 30+ trainen op de zondagmorgen, hiermee geef je aan dat het UDI-bloed diep in je hart zit. 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.