ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Kan UDI’19/CSU het tij keren tegen Minor?

Algemeen - UDI-1

Zondag staat programma zes van de hoofdklasse B op de voetbalkalender en gaat de reis naar Nuth gemeente Beekdale (L). Daar ontmoet men Minor, één van de drie Limburgse clubs die ook dit seizoen in de hoofdklasse B uitkomen.

Door Fons Boekelder

rksv Minor

De Limburgers begonnen ongelukkig aan het seizoen door de eerste wedstrijd van het seizoen thuis van GVV Unitas met 0-3 te verliezen. Vervolgens boekte men een overwinning in en tegen Nuenen met 1-2. In West-Brabant tegen Halsteren ging men nipt met 1-0 onderuit. De derby tegen sv Meerssen werd met een 3-0 overwinning afgesloten. Tegen de huidige nummer twee van de ranglijst IFC uit Hendrik Ido Ambacht kon men het afgelopen zondag niet bolwerken en ging de wedstrijd met 4-1 verloren. De ploeg bezet momenteel met zes  punten een gedeelde negende plaats op de standenlijst. Trainer bij de club en geen onbekende voor UDI’19 is Paul Meulenberg die dit seizoen Guido Leunissen opvolgde en eerder werkzaam was bij EHC en sv Meerssen.

UDI’19/CSU

De “tricolores” begonnen sterk aan de competitie door zeven punten uit drie wedstrijden te behalen. Het vervolg was dat men uit de twee wedstrijden die volgden niet het gewenste resultaat boekten en nulpunten behaalden. De Udenaren verloren op beschamende wijze van Juliana’31 in Malden en verleden week werd er thuis met tien man verloren van GVV Unitas. Voor het team van trainer Lodewijk de Kruif, die zijn elftal verzorgd voetbal laat spelen, moet men nu oppassen om niet in een neerwaartse spiraal te geraken. Saamhorigheid en een goede sfeer binnen het team moeten de basis vormen om dit te voorkomen.

In potentie is UDI’19 een subtopper, maar het is de club eigenlijk de laatste jaren niet gelukt om die stap echt te maken. Bijna alles wat UDI is smacht naar een wederopstanding dat UDI’19/CSU zich weer kan meten met de top van de hoofdklasse B en op termijn in de 3e divisie. Het probleem bij het eerste elftal is binnen de technische commissie bekend en dat is dat de productiviteit van doelpunten wel wat hoger mag, maar die krijgen dit vooralsnog nog niet opgelost.

Zondag a.s. wil men zich zeker revancheren van de nederlaag die men het vorige seizoen op 17 februari jl. leed en met 3-1 ten onder ging. Voor de wedstrijd tussen Minor en UDI’19/CSU zijn de Udenaren naar mijn mening toch licht favoriet; we zullen het zondag gaan zien. Succes!

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van de heer M.M.G.A. Pijnenburg, hij wordt geassisteerd door de heren M. Tramper en K. el Hajjaji.

Supporters

De twaalfde man die hun club altijd komen ondersteunen kunnen de navigatie instellen op het volgende adres: RKSV Minor, Kollenberg 2, 6361 KA Nuth. (122 km)

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.